„Мој син познаје дечака који је пуцао, био је жртва вршњачког насиља, колико знам био је малтретиран од стране другара“: Писац Душан Недељковић о масакру у школи на Врачару

Фото: Скриншот

Писац Душан Недељковић укључио се данас у „Уранак“ на телевизији К1 и говорио о стравичној пуцњави која се овог јутра десила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду у којој је убијено осморо деце и радник обезбеђења школе.

Његов син иде у ову школу и писац је казао да је јутрос пробуђен с овом грозном вешћу.

„Мој син је био учионицу или две поред кабинета у којој је тај дечак почео да пуца, колико знам то се десило у кабинету историје. Било је све шокантно. Ја сам отишао у школу и прошао сам кордон полиције, извео сам сина из школе и довео га кући. Језиве су дезинформације, и сада када читам различите вести молим медије да престану да говоре и пишу ако немају праве информације“, казао је видно потресен Душан Недељковић у „Уранку“.

„Био је жртва вршњачког насиља“

Његову супругу, која је код куће јер је на боловању, једна од мајки других ђака звала је и казала јој шта се догодило у школи.

„Пробудила ме је и успео сам да добијем сина на телефон. Професорка енглеског их је затворила у кабинет. Мој син познаје тог дечака који је пуцао и који је убио чувара Драгана, омиљеног међу ђацима, и изјављујем саучешће његовој породици. Био је феноменалан. Тај дечак је премештен на полугодишту из А у Б смену, и колико знам био је малтретиран од стране другара. Био је жртва вршњачког насиља и на инсистирање родитеља премештен је у другу смену. Био је миран, добар ученик. Дефинитивно је био миран и тих. Ја сам очајан. Немојте ме држати за реч, ја вам причам шта сам чуо. Мој син ми је то рекао и знам то из дечјих прича. Могу само да занемим. Чим је неко пребачен из смене у смену можемо бити сигурни да је неки проблем био у питању.

„Морамо да се призовемо памети“

Људи испред школе су били потпуно збуњени, казао је познати писац на телевизији К1.

„Сусрео сам се са сузама мајки, збуњеним очевима, полицајцима… Ми мало безобразнији смо прошли кроз кордон и преузели своју децу. Постоје два улаза у школу и деца су евакуисана на улаз који се налази у делу школе који похађају млађи ђаци, ученици од 1. до 4. разреда. Људи су ћутали. Дошли смо до деце и одвели их кући, било је напето. Људи су били на ивици, јер су сви ћутали. Инспектори су смиривали ситуацију. Трпимо последице нечињења, необразовања, неваспитања, мржње у друштву која се „бустује“ и преко друштвених мрежа. Морамо да се призовемо памети, нека закон одради своје, ако имамо закон“, казао је писац Душан Недељковић.

Извор: zena.blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас