МОРБИДНО: У САД извршена ЈАВНА ОБДУКЦИЈА ветерана преминулог од КОВИДА

viber_image_2021-11-06_12-28-54-002

Јавна обдукција 98-годишњег војног ветерана, одржана у хотелу у Портланду, у америчкој савезној држави Орегон, изазвала је велику полемику, али организатори тврде да је одржана искључиво у “образовне” сврхе.

Око 70 гледалаца платило је до 500 долара како би присуствовали сецирању леша деведестосмогодишњака умрлог од последица ковида-19.

Јавна обдукција тела Дејвида Саундерса, без знања породице, одржана је прошлог месеца у хотелу Метиот, а извео ју је пензионисани лекар Kолин Хендерсон.

Породица је за јавну обдукцију Сандерса сазнала у вестима локалне телевизијске станице „Kинг 5“.

Током вишесатне обдукције, др Хендерсон је извадио органе мртвог ветерана, укључујући и његов мозак и објашњавао посетиоцима разне фазе поступка које је примењивао током своје каријере.

На телевизијским снимцима могу да се виде посетиоци који навлаче хируршке рукавице пре почетка рада на лешу.

 

Једна од учесница тог „мрачног“ спектакла рекла је да је све учињено с поштовањем према особи која је понудила своје тело у „педагошке“ сврхе.

Према изјави ТВ станице, породица није знала да ће тело покојника поклоњено науци послужити за плаћену егзибицијску приредбу.

Догађај је организовала група „Death Science“ у склопу изложбе о „настраностима и занимљивостима“, а у програму је посетиоцима обећано да ће имати приступ лешу „пре пауза, после пауза и током пауза“.

Тело је удружењу наводно уступила компанија „Мед Ед Лабс“ са седиштем у Лас Вегасу.

Serbian Times

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас