Москва америчком амбасадору: Имамо необориве доказе, мешање у наше унутрашње ствари – недопустиво

Фото: Скриншот Јутјуб

Америчком амбасадору који позван на разговор у Министарство спољних послова Русије указано је да је апсолутно недопустиво мешање у унутрашња питања Москве, саопштило је руско Министарство.

„Амерички амбасадор Џон Саливан је 10. септембра позван у Министарство спољних послова на сусрет са замеником министра Сергејом Рјабковом“, наводи се у саопштењу.

Током састанка је истакнуто да руска страна поседује необориве доказе о кршењу руског законодавства од стране америчких „дигиталних гиганата“ у вези са припрема и одржавањем избора за Думу.

„С тим у вези указано је да је апсолутно недопустиво мешање у унутрашње ствари наше земље“, истакли су у Министарству и додали да су размотрена и нека друга питања билатералног карактера.

Портпаролка Министарства Марија Захарова рекла је да се нада да ће америчке дипломате обавестити Вашингтон о разлозима због којих је Саливан позван на разговор.

„Прочитала сам три верзије због чега је амбасадор позван у Министарство. Пошто је Министарство позвало амбасадора, Министарство је то које зна стварни разлог. А разлог је један – мешање у руске изборе. Надамо се да ће америчке дипломате тако и пренети Вашингтону. А не онако како је написано у саопштењу америчке амбасаде које нема везе са стварношћу“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Подсетимо, амбасада САД у Москви издала је саопштење у којем се наводи да је Саливан разговарао са замеником руског министра спољних послова Рјабковом.

Прес секретар америчке дипломатске мисије Џејсох Ребхољц навео је да су на дневном реду била билатерална питања у контексту намера председника Америке да са Русијом гради стабилне односе.

Подсетимо, гласање за нови састав Думе одржава се од 17-19. септембра.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас