Мр Иван Костић: Док се Албанци уједињују, у Србији се ствара атмосфера грађанског рата

viber_image_2021-12-01_21-22-20-010

Државни врх Србије мора под хитно да реагује на поруке Едија Раме из Елбасана који призива стварање Велике Албаније, отимање Косова и Метохије од Србије и ново прекрајање државних граница на Балкану.

 

        Пре два дана у Елбасану је одржана заједничка седница Владе Албаније и тзв. Владе Косова. На агенди ове седнице је главна тема била интеграција Албанаца из Албаније и са Косова и стварање једне нове заједничке државе. Председник Владе Албаније Еди Рама је на конференцији за штампу истакао да ће он први гласати за уједињење са Косовом, чиме отворено урушава међународно признати суверенитет и територијални интегритет Републике Србије. 

Нас не чуди реторика албанског премијера и премијера лажне државе Косово, али нас изненађује ћутање државног врха Републике Србије. Поготово председника Александра Вучића који је уз Едија Раму највећи промотер пројекта Мини Шенгена, који Србији ништа добро неће донети ни у политичком, али ни у економском погледу.

Док Рама и Курти раде на стварању велике Албаније, наш државни врх се занима доношењем антиуставних закона и гушењем мирних грађанских протеста, чиме преузима највећу одговорност за неке нове грађанске сукобе.

Очекујемо да Министарство спољних послова у најкраћем року упути протестну ноту Албанији, алармира све релевантне међународне институције и укаже на потенцијално прекрајање граница Републике Србије, што може довести до нових сукоба на Балкану.

 

 

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас