Мустафа Надаревић: „Да сам бирао не бих био Мустафа, бака ме мучила, терала ме да клањам“

mustafa nadarevic

Мустафа Надаревић је био један од омиљених глумаца бивше Југославије, а љубав и поштовање између овог глумца и публике настављена је и након распада бивше државе, поготово са улогом Изета Фазлиновића у серији „Луд, Збуњен, Нормалан“.

Своју прву улогу Мустафа Надаревић је добио већ у првом разреду када је на школској приредби глумио Црвенкапицу. Учитељица га је за ту улогу изабрала јер је имао дужу косу и пискутав глас, па је личио на девојчицу. Kада је кренуо у Гимназију постао је члан аматерског казалишта „Виктор Цар Емин“, па се љубав према глуми претворила у позив.

 

„Никад нисам гледао људе ко је које вере, занимало ме само колико је човек човечан, колико је друг, колико је поштен, колико је пријатељ. Тврђи верници су се женили са својом вером и нису присајали на другачије. Али они треба да знају да има и људи из мешовитих бракова који не гледају живот кроз веру“.

Kаже да, док га је одгајала мамина мама био је примораван да учи о вери, а њега то није занимало

„Док сам долазио код те баке у Босански Нови она ме терала увече да „учим“, то значи да се молим Богу, да клањам. А ја као дете сам био уморан, по цели дан се играо са децом трчкарао, само сам чекао да легнем да спавам, а бака није имала разумевања, она је мене тад мучила. Ја верујем, не могу бити без вере, али агностик сам, нисам атеиста. А друга бака ме никад није терала да идем у цркву, али смо код ње славили и Божић и Ускрс, иако је деда, њен муж био муслимам, славили смо све.

Дружио сам се са свим верама и никад ми не би пало напамет да некога мрзим зато што није исте вере као ја. Ја да сам бирао не бих се хтео родити као Мустафа. То сам добио и живио сам са тим. Оно што ми се није свиђало у васпитању то сам одбацивао, а оно што ми се свиђало, практиковао сам са људима око себе. Цео живот живиш, учиш и одгајаш се, а умреш неодгојен.“

Мустафа се током свог живота женио три пута, а сваки брак носи своју јединствену причу.

Његов први брак био је са Јасном, с којом има ћерку Нађу, данас историчарку уметности. Након осам година заједничког живота, њих двоје су се растали, али су остали повезани кроз своју ћерку.

Његова друга супруга била је Снежана. Са њом је добио двоје деце: сина Ашу, који је постао успешан спортиста, и ћерку Нану која се данас бави маркетингом и ради као ПР менаџерка за реномирани козметички бренд из Америке.

Трећи пут се оженио 25. априла 2012. године са Славицом Радовић, талентованом костимографкињом и сценографкињом. Нажалост, њихова љубавна прича била је краткотрајна. Након што се десет година храбро борила са злоћудним тумором, Славица је преминула у Љубљани 7. јуна 2012. године.

Извор: Бопграфијаонлајн

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас