N1 i Nova S optužili crkvu da krije oružje na Kosovu! Sumnjaju i na patrijarha: „Morao je on da da amin“

Foto: Tanjug-AP/Visar Kryeziu/Printscreen

OSVEDOČENI HEJTERI NE PRESTAJU DA ŠIRE MRŽNJU PREKO TAJKUNSKIH MEDIJA

Tajkunske televizije N1 i Nova S posle incidenta u Banjskoj tendenciozno izveštavaju o ovom događaju, optužujući čak i Srpsku pravoslavnu crkvu da krije oružje po manastirima crkvama na KiM?!

Naime, dvojica osvedočenih mrzitelja Slobodan Stupar Rade Radovanović optužili su SPC da je umešana u incident, čak su bez ikakvih argumenata u priču uvukli i patrijarha Porfirija. Stupar, redovni gost N1, između ostalog, optužio je patrijarha da je lično umešan u incident u Banjskoj.

– Mene intrigira otkud oružje porti manastira. Da li je patrijarh uključen u tu priču? Morao je on da da amin da se oružje smesti tu crkvu – kaže Stupar.

Voditeljka N1 je zatim naglasila da se ne može sa sigurnošću tvrditi da se oružje nalazilo u porti manastira, na šta joj je general Stupar odgovorio da ne mogu da tvrde da je to bilo tako, ali da možemo da sumnjamo?!

– Naravno da ne znamo da li je oružje bilo u porti manastira, ali možemo da sumnjamo i možemo da pitamo gospodina patrijarha – poručio je hejter Stupar.

S druge strane, Rade Radovanović, čovek koji, inače, Srbiju optužuje za pet genocida, izjavio je da srpske crkve na KiM služe za lagerovanje oružja.

– Nije oružje na Kosovo doneto samo u subotu i nedelju, dovoženo je prethodnih dana, setite se da je Ališa Kerns, predsednica spoljnopolitičkog odbora Velike Britanije, rekla da Srbija preko SPC-a unosi oružje u verske objekte. Ja imam informaciju da su crkve predviđene za lagerovanje oružja prethodnih nedelja – rekao je Radovanović za Novu S.

Komentarišući sve ove navode, politički analitičar Dejan S. Miletić kaže da se ovde radi o jednom podaničkom mentalitetu i želji da se opozicija i tajkunski mediji dodvore stranim faktorima ne razmišljajući o posledicama i tome da oni rade i govore protiv svoje zemlje.

– Kada dolaze napadi na našu crkvu sa strane, onda to mogu da razumem, ali kada vidimo naše ljude koji prosto kao da služe tim tuđim interesima i traže i žele da vide ono što ne postoji u našoj crkvi, to onda govori direktno o jednom podaničkom mentalitetu. Takođe, govori i o želji da se dodvore stranim faktorima ne razmišljajući realnim posledicama. Tako nešto tvrditi znači da direktno želiš da urušavaš poziciju svoje zemlje, ne samo poziciju SPC – tvrdi Miletić.

Z.S

Izvor: Informer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас