На данашњи дан 1992. у Добровољачкој улици у Сарајеву муслиманске снаге напале колону возила ЈНА, и убиле 42 војника, официра и цивила, а 73 особе су рањене

Фото: Скриншот

Данас се навршава 31 година од страдања припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, 2. и 3. маја 1992. године, када су убијена 42 војника, 71 је рањен а 207 заробљено и мучено у логорима. За ове злочине је тек после три деценије подигнута оптужница против 10 особа.

У Источном Сарајеву и Сарајеву данас ће бити обележена 31 година од злочина паравојних муслиманских формација и радикалних исламиста над припадницима ЈНА у Сарајеву.

Почетком маја 1992. године, злочин над недужним војницима, официрима и цивилима на служби у ЈНА, током договореног мирног повлачења из Сарајева, починили су припадници такозване Армије БиХ, Територијалне одбране РБиХ и паравојних муслиманских формација којима су командовали предратни криминалци, преноси РТРС.

Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица планира да до краја ове године публикује издање које се односи на ратни злочин над припадницима ЈНА у Добровољачкој улици.

Тужилаштво БиХ подигло је прошле године у априлу оптужницу у случају „Добровољачка“ која се односи на 3. мај.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас