На данашњи дан албански бандити свирепо убили Бранку Ђукић док се враћала из школе

Фото: Скриншот Инстаграм

Васојевку Бранку Ђукић, свирепо су убили, на данашњи дан, 1975. године, двојица шиптарских бандита са Косова и Метохије док се враћала из Пећи са уписа школске године јер им није дозволила да јој укаљају част!

Бранка Ђукић из села Метеха код Плава пошла је да се упише у четврти разред гимназије у Пећи. Истог дана се вратила аутобусом на Чакор, и у поподневним сатима кренула преко Јечмишта кући, својима. Изненада испред Бранке стала су два шиптара, препречили су јој пут. Она их је одгурнула и кренула даље. Један од њих је ухватио за руку. Надјачала је њихову зверску ћуд свом снагом која је у њој тог тренутка дошла. Пљунула је једног од њих. Силовито се истргла и кренула даље.

Када су виделе звери да јој не могу ништа, камењем су убили лепоту.

Смртно је погођена Бранка.

Пала је младост на пропланку ливаде, међ’ цветовима и високим јелама чије су гране прекриле њено лице. Звери су побегле. Остала је чиста младост на трави. Ноћ је брзо пала. Црна ноћ.

Наредног дана, у цик зоре, тим истим путем од Метеха према Чакору кренуо је њен отац Раде и на путу наишао на мртву Бранку.

„Од Чакора до Превије, нема земље крвавије“.

Бранкин отац је до суђења намерно мршавио како би успео да међу ребра убаци пиштољ и неприметно уђе у суд. У судници бијелопољског суда витешки је пресудио једном од убица своје ћерке. Извадио је пиштољ и испалио метак у срце убице!

Другог убицу своје ћерке Раде је сачекао и убио га када је излазио из затвора у Спужу након 8 година одлежане казне!
И заједно са Бранком винуо се у легенде!

Текст: Јефимија Ђиновић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас