Народна странка: Метро је тајкунска инвестиција само за грађане Београда на води!

Pavlovic, NS

Народна странка (НС) саопштила је да је градска власт данас забраном присуства грађана, одборника и представника опозиције јавном скупу о метроу показала да је спремна да употреби силу како би заштитила приватне интересе тајкуна из врха режима, који планирају да изграде метро супротно потребама грађана, а у интересу инвеститора Београда на води.

„Полиција у цивилу, комунална милиција и приватно обезбеђење ‘Добергард’ нису дозволили да јавној седници Kомисије за планове Скупштине Београда о јавном увиду у план шинског система, који обухвата и метро, присуствују подносиоци примедби на план, представници опозиције и грађани“, рекао је одборник НС у Скупштини Београда Милош Павловић у писаној изјави.

Према његовим речима, људи из фирме за обезбеђење ‘Добергард’ су издавали наређења комуналним милицајцима и више пута покушали да инсценирају сукобе са представницима опозиције и са грађанима.

Павловић је рекао да му је без образложења забрањен улазак у зграду Скупштине Београда, иако као одборник има право да уђе у ту зграду.

„Улаз је био дозвољен само људима са списка за које смо на лицу места увидом у тај списак установили да није реч о подносиоцима примедби, него о публици која служи само да би се задовољила форма. Kада су одлучили да у зграду може да уђе само по један представник организација које су поднеле примедбе на план, мени је пренето да ми је улаз забрањен“, навео је Павловић.

Он је истакао да ће цена метроа бити три пута скупља од првобитно планиране, односно да ће грађане Београда и Србије коштати 6,6 милијарди евра, уместо 2,2 милијарде.

„Ни толика пљачка им није довољна, него граде метро у сопственом интересу, јер уместо да се линије укрштају на Тргу Републике или Славији, планирано је укрштање код ‘Београда на води’, а да линија метроа креће од стамбеног насеља у Макишу, које ће такође градити тајкуни. Зато је београдски метро приватна инвестиција која ће бити плаћена новцем грађана“, рекао је Павловић.

Он је додао да ће таквом градњом метроа бити запостављено више од 150.000 људи који живе у насељима Церак, Церак виногради, Лабудово брдо и Петлово брдо.

„Да је реч о приватној инвестицији показује и то што метро неће у потпуности повезивати главну железничку станицу, главну аутобуску станицу, аеродром, центар града и Kлиничко-болнички центар“, закључио је Павловић.

Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас