Народна странка: Влада дала Београду 3,3 милиона евра за финансирање кампање СНС

viber_image_2021-10-12_20-51-27-503

Београдски одбор Народне странке оптужио је данас Владу Србије да је градским властима Београда дала 390 милиона динара, односно 3,3 милиона евра за „нетранспарентно финансирање изборне кампање СНС“, а не како је званично саопштено, за спречавање угрожености текуће ликвидности.

„Влада Србије дала је Београду новац свих грађана Србије, јер је свесна да ће и она пасти ако СНС изгуби власт у главном граду. Напредњачки активисти у престоници ће овог пута бити вероватно плаћени више него на претходним изборима“, стоји у саопштењу Народне странке.

Оцењује се да је издвајање додатних 390 милиона динара из републичке буџетске резерве за Београд, формално због спречавања угрожености текуће ликвидности, „још једна потврда неспособности градске власти на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем“.

„Градска каса је овим интервентним трансфером од почетка године до данас ‘богатија’ за милијарду динара из републичког буџета. Чињеница да током једне године планирани буџет мора да буде спасаван три пута доказује сво незнање и некомпетентност оних који су скројили градски буџет, а ефеката по квалитет живота у Београду нема ни у назнакама“, навели су из Народне странке.

Додали су да су становници Београда постали „таоци огромног незнања и нестручности градских финансијских ‘стручњака’ док је истовремено у току агресивна кампања градских челника у којој понављају обећања која годинама не испуњавају“.

„Народна странка гарантује Београђанима да ће, по преузимању одговорности за управљање градом, обавити комплетну ревизију пословања градске управе и градских јавних предузећа и да ће одговарати сви који су умешани у злоупотребе“, стоји у саопштењу.

Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас