Насер Кељменди на америчкој црној листи; Нарко бос и његова деца непожељни у САД

Naser Keljmendi

Кељменди је на црној листи америчког Министарства финансија био још од 2012. године, на коју је уврштен одлуком бившег америчког председника Барака Обаме

Имовина Насера Кељмендија, кога је суд у Приштини осудио због трговине дрогом, налази се на новој црној листи америчког Министарства финансија.

Листа (Specially Designated Nationals and Blocked Persons List) објављена је 29. октобра ове године, на званичном сајту америчког министарства, а како је наведено, америчке власти су на ту црну листу уврстиле и четворо деце Кељмендија, као и све његове компаније!

Поменути су, како се истиче, представништво предузећа „Каза гранде експорт импорт“ у Црној Гори, хотел „Каза гранде“ у Улцињу, пословно друштво „Доната компани“ из Црне Горе, потом хотел „Каза гранде“ из Босне и Херцеговине и предузеће „Донашел“, чије је седиште на Косову и Метохији.

Кељменди је на црној листи америчког Министарства финансија био још од 2012. године, на коју је уврштен одлуком бившег америчког председника Барака Обаме.

Након тога, 2018. је проглашен кривим због неовлашћеног поседовања наркотика, па је осуђен на шест година затвора пред Основним судом у Приштини. Проглашен је кривим по осмој тачки оптужнице која га терети да је ставио у промет 25 килограма дроге. Био је оптужен и за управљање организованом криминалном групом и убиство Рамиза Делалића у Сарајеву 2007. године, али је за та два кривична дела, међутим, ослобођен.

Извор: Новости

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас