Наступом у Београду Мерлин се сложио са Србима да Сребреница није геноцид

Фото: Скриншот Јутјуб

Наступом у Београду Мерлин се сложио са Србима да Сребреница није геноцид.

Председник Српске Деснице Миша Вацић каже да је позитивно од сарајевског певача Дина Мерлина да жели да држи концерт у Србији чији грађани већински сматрају да у Сребреници није било геноцида и да је Ратко Младић херој. Вацић каже да је одлуком да наступа у Београду се Дино Мерлин сложио са ставом грађана Србије, али да треба и да се извине за увреде које је током рата у БиХ износио против Срба.

Председник Српске Деснице каже да никада не би отишао на концерт певача који је давао изјаве мржње против Срба, али да није ни за забране било каквих музичких догађаја.

“Не треба забранити тај концерт, али Дину Мерлину треба приуштити празну дворану јер је у својим изјавама више пута ниподаштавао и вређао Србе. Не смемо заборавити да је Мерлин говорио да је “Београд легло фашизма”, као и да је “суживот са Србима немогућ и да ће их Бог уклонити уз помоћ муслиманских пушака”, такође на његовом албуму је писало “Забрањено псима и Србима”.. Током рата Дино Мерлин се дружио са разним злочинцима који су ликвидирали Србе по Сарајеву, Мерлин је сигурно знао какве злочине чине – каже он и додаје:

“Треба да имамо понос, достојанство и част и да више вреднујемо себе. Не треба забранити ништа већ да из самопооштовања не одемо на један такав концерт. Није нормално да Срби пуне џепове човеку који их мрзи. “Арену” треба оставити празну, тако се понашају зрели народи – каже Вацић.

Он каже да је свесан да је Мерлин и пре 10 година направио три концерта у Београду и да ће можда и сада концерт бити посећен.
“Нажалост имамо један број аутошовиниста и људи склоних самонегирању свог идентита који ће подржати сваког ко је против Срба. Такође на концерт ће доћи људи из региона”. објашњава Вацић.

Правда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас