НАТО: „Полиција Косова“ извела акцију спровођења закона

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
nato kosovo

КФОР и његова команда НАТО су данас саопштили да је „Полиција Косова“ извела акцију спровођења закона и да су у сталном контакту са релевантним косовским институцијама, пренела је приштинска агенција telegrafi.com.

У одговору за ту агенцију, НАТО је навео да „косовска полиција спроводи операцију спровођења закона на целом Косову“.

„Мисија КФОР коју води НАТО у сталној је комуникацији са свим релевантним институцијама на Косову и са представницима међународне заједнице“, наводи се у одговору.

Наведено је и да та мисија „остаје потпуно усредсређена на свакодневну примену свог мандата УН и према Резолуцији 1244 Савета безбедности УН из 1999“, а како би, како је наглашено, „наставила да јамчи безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све заједнице које живе на Косову“.

У одговору је наведено и да КФОР „наставља да подржава недавни споразум између Косова и Србије у вези регистарских ознака“.

Ово је друга седмица да се Кфор налази на прелазима Јариње и Брњак, након договора о регистарским таблицама којем је претходила блокада саобраћајнице од стране локалних Срба.

„Полиција Косова“ је саопштила да је јутрос извела „акцију против мреже кријумчара у више региона“ и да је ухапшено осам особа, међу којима и по једна српске и бошњачке националности“.

Наведено је и да је полицијска акција протекла без проблема, осим у северној (Косовској) Митровици где су се, како је указано, „криминалне групе организовано окупиле, направиле блокаде на путевима разним превозним средствима“.

Додаје се у саопштењу да су они „у обрачуну са цариницима и полицијом користили гасне боце, шок бомбе и ручне бомбе“ и да су, како је истакнуто „и пуцале из ватреног оружја“.

Данас

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас