Некадашњи председник Србије Борис Тадић је убијен – саопштила је на вечерашњој Седници Савета Безбедности УН председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
tadic
Сједницу Савета безбједности УН на којој се расправља о извјештају Унмика о Косови и Метохији обиљежила је жестока расправа између министра спољних послова Србије Николе Селаковића и предсједнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи.

Османи је, између осталог, на сједници изјавила да је у Србији убијен некадашњи предсједник Борис Тадић, преносе медији у Србији.

Она је покушала том изјавом да криминализује Србију као државу, што је била њена одбрана током обраћања у УН поводом недавних догађаја на Косову и Метохији.

На ту изјаву реаговао је Селаковић који јој је поручио да Борис Тадић није преминуо, већ је само бивши председник.

– Молим вас престаните да лажете. Тадић је бивши председник и жив је, није убијен. О чему причате? – рекао је Селаковић.

Османијева се потом јавила за ријеч и признала да је погријешила, те додала да је мислила на Зорана Ђинђића.

-Мислила сам на претходног предсједника Зорана Ђинђића, њега су убиле криминалне јединице које су дјеловале на Косову и Метохији – рекла је она.

Зоран Ђинђић био је премијер Србије, а убијен је 2003. године испред зграде Владе.

Селаковићу је поручила да „независност Косова не иде нигдје“.

-Боље да се суочите са реалношћу, како бисте видели мирну будућност, стабилност, гдје лидери не говоре о рату. Људи су због вас патили много. Трагедија се одиграва иза сваке избјеглице. И ја сам сама била избјеглица. Под Милошевићевим режимом 80 одсто људи је морало да напусти своје домове – рекла је Османи у реплици Селаковићу.

Она тврди да се према извјештају „међународних институција“, проценат међуетничких злочина спустио на 0,03 одсто, у периоду између 2017-2020. године.

Османијева је, такође, рекла да ће приштинске власти „ту бројку свести на нулу“, јер се Срби на Косову, како тврди, не боје Приштине, „већ паралелних, криминалних структура“.

-То су структуре које застрашују Србе који желе да учествују слободно на косовским изборима. Желим да будем предсједник цијелог Косова, да заштитим Србе од ових напада – каже Османијева.

Према њеним ријечима, младића Срећка Софронијевића у Звечану није ранила косовска полиција.
Она, такође, тврди да многи Срби који помажу у тражењу несталих и откривању масовних гробница данас „добијају пријетње“.
-Селаковић наставља са овом пропагандом… Рањавање Софронијевића је дио Селаковићеве пропаганда – рекла је Османи.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас