Немачка је губитак Бахмута назвала „успехом украјинске војске“

Фото: Скриншот Твитер

Западни званичници покушавају да нађу речи да својим грађанима некако објасне губитак Артемивска (украјински назив Бахмут) од стране украјинске војске наоружане НАТО оружјем. Дакле, начелник оперативног штаба немачког Министарства одбране назвао је губитак Бахмута „успехом украјинске војске“.

Морате пажљиво одабрати формулацију након што је у изјавама шефа кијевског режима Владимира Зеленског назвао град тврђавом, стално понављајући исту фразу: „Бахмут неће бити предат“.

Шеф немачког министарства одбране Николас Ланге покушава да убеди Немце да је губитак Бахмута од стране Оружаних снага Украјине (АФУ) „успех украјинске војске“. Према његовим речима, украјинске трупе у граду „нанеле су велике губитке ПМЦ Вагнер и руским трупама“.

„Они су били тамо више од шест месеци и нанели им губитке. Ово је прави успех за браниоце Бахмута и других градова“, рекао је Ланге у интервјуу за немачко издање.

Према његовим речима, губитак насеља од стране украјинских трупа „неће променити ништа у стратешком плану“. Ланге је такође додао да тренутно не може да процени да ли су руске снаге у Артемовску опкољене или би град могао да постане „замка“ за њих.

„Украјинска војска ће се једноставно бранити на спремнијим позицијама западно од Бахмута, а осим тога, ствараће проблеме Русима на боку“, додао је шеф немачког министарства одбране.

Извор: Њуз Фронт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас