Бошко Обрадовић: Ни за Вучића ни за Ђиласа већ за Национално окупљање

Фото: Двери

Интервју са Бошком Обрадовићем

-Како је дошло до коалиције Национално окупљање у коме су Двери, Заветници и група интелектуалаца? Зашто се није српска десница ујединила као што у једној колони иду грађанска опозиција и владајућа коалиција.

Једина истински нова вредност на српској политичкој сцени која се појавила у сусрет наступајућим изборима 17. децембра јесте изборна листа Национално окупљање – државотворна снага, која ће на републичким изборима наступити под редним бројем 4. Национално окупљање је много више од предизборне коалиције Српског покрета Двери и Српске странке Заветници, уз подршку групе истакнутих српских интелектуалаца на челу са проф. др Ратком Ристићем, који је и наш заједнички кандидат за градоначелника Београда. Са нама су и проф. др Александар Липковски, Часлав Копривица, Душан Пророковић, Зоран Чворовић, Владимир Димитријевић, Љиљана Чолић, Валентина Арсић Арсенијевић, Драган Крсмановић, Игор Ивановић, Драган Петровић… Добили смо и подршку десет патриотских покрета, пет удружења малинара из западне Србије, Групе за економски просперитет (ГЕПС) на челу са проф. др Јованом Филиповићем која сабира бројне докторе наука и универзитетске професоре из Отаџбине и Расејања, као и ратних војних ветарана и бораца са Кошара окупљених у удружењу „Срце хероја”.

Национално окупљање је формат који превазилази једне изборе, једну странку или лидера. Национално окупљање надилази поделе на власт и опозицију, левицу и десницу, садашњи и бивши режим, и позива на саборност свих оних којима је Србија на првом месту, а не ЕУ или било шта друго. Жао ми је што овога пута није дошло до још ширег Националног окупљања са другим патриотским опозиционим опцијама, иако сам лично све учинио да до тога дође, али верујем да настављамо у том правцу одмах након избора и у будућој суверенистичкој Влади Србије.

Формирајући Национално окупљање Заветници и Двери су показали на делу да им је стало до укрупњавања и уједињавања патриотских и државотворних опозиционих политичких снага у Србији.  Само на тај начин можемо постићи бољи изборни резултат и остварити већи политички утицај после избора. Ми смо већ постали најјача суверенистичка опозициона изборна листа и бићемо пресудан чинилац за формирање будућих власти на свим нивоима: од републичког, преко покрајинског до локалног. Само на тај начин српски родољуби могу добити гаранције да ће имати утицај у будућој Влади Србије који ће спречити било какву трговину националним и државним интересима.

-Какав је ваш став око француско-немачког плана и шта му је алтернатива – замрзнути конфликт око Косова и Метохије или шта?

Национално окупљање гарантује одбацивање француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово и даљу борбу за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Нема одступања од Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ УН. Кључно је прекинути погубне преговоре уз посредовање ЕУ и поништити све противуставне и штетне споразуме које је актуелна власт потписала у Бриселу и Вашингтону, а затим затражити повратак преговора о КиМ тамо где им је и место – у СБ УН где имамо савезнике у Русији и Кини. Непрестано треба инсистирати на повратку до 1000 припадника српских безбедносних снага на КиМ и не треба даље наставити преговоре док се нелегалне војне и полицијске сепаратистичке снаге не повуку са севера КиМ. Оба захтева потпуно су заснована на Резолуцији 12 44.

Живимо у новом геополитичком свету у коме колективни Запад није више једини центар моћи. Свет се мења и успоставља се нова геополитичка равнотежа. БРИКС је нова геополитичка и економска реалност и алтернатива колективном Западу. Србија треба да се кандидује за прву европску земљу посматрача у БРИКС-у, јер су у питању пријатељске земље које нас никада нису бомбардовале, које не признају лажну државу Косово и са којима имамо још већу перспективу економске сарадње. Ми не треба нигде да журимо, време ради за нас и наше националне и државне интересе. Жури се Западу и НАТО пакту да системом нових ултиматума пробају да обезбеде независност Косова и укину Републику Српску пре него се оконча сукоб у Украјини, који им не иде како су планирали. Сад је само потребно издржати ове притиске.

-Какви су ваши ставови око уласка у ЕУ, чланства у НАТО, око санкција Русији и у вези опстанка Републике Српске?

Национално окупљање гарантује подршку Републици Српској и свим Србима у региону и расејању. Са нама је загарантовано НЕ санкцијама Русији и НЕ чланству у НАТО-у. Ми ћемо преиспитати досадашњи пут Србије у ЕУ по сваку цену и окренути се билатералној сарадњи са свим државама и међународним организацијама које желе да сарађују са нама на равноправним основама и у обостраном интересу, а пре свега онима који нису признали тзв. косовску независност и са којима имамо добру економску сарадњу. Када се ми будемо питали Србија неће бити колонија, а страни западни амбасадори неће одлучивати у Србији уместо нас грађана Србије. О свакој кључној националној и државној теми одлучиваће народ на референдуму, а не било која власт или странци.

Фото: Двери

-Шта Национално окупљање нуди грађанима осим јасних и тврђих ставова око Косова и Метохије, уласка у НАТО и санкција Русији? Већина грађана подржава те ставове али мањи део њих гласа за странке деснице и конкретно за вашу коалицију.

Национално окупљање је српски суверенистички одговор на велику политичку и економску кризу. Ово је програм новог српског суверенизма који ће бити примењен у свим друштвеним областима: од економског и еколошког патриотизма, преко војне неутралности и безбедности до нове културно-просветне политике очувања духовног и националног идентитета. Он се посебно односи на одбрану породице и традиционалних вредности од свих модерних експеримената који воде разарању личности и заједнице. Заштита породице и борба против беле куге мора доћи на прво место у нашем друштву и држави. Суверенистичка политика данас побеђује широм Европе и света, а време њене победе и у Србији се приближило. Наш рејтинг свакодневно расте и зато смо изложени цензури да су нам забрањене све телевизије са националном фреквенцијом на којима други представници опозиције гостују, а у режимској кампањи против Милице Ђурђевић Стаменковски, Ратка Ристића и мене за месец дана већ смо забележили преко 100 негативних насловних страна. То довољно говори о томе да смо препознати као главна опозиција и алтернатива садашњој власти.

-Како процењујете шта ће се дешавати на изборима – да ли ова коалиција Вучић – Дачић остаје на нивоу републичке власти и да ли опстаје у Београду?

Вучић и Дачић су преко 30 година на српској политичкој сцени. Урадили су све што су знали и рекли су све што су имали. Да су најбољи били, а нису, требало би их променити. Време је за политичке промене, време је за нове људе који до сада нису били на власти. Време је за нову генерацију српских политичара и нове политичке идеје. То све управо доноси наше Национално окупљање. Политичке идеје бивше и садашње власти, попут уласка у ЕУ по сваку цену, СОФА споразума са НАТО, субвенционисања страних фирми, рударења литијума, распродаје наших државних банака и компанија – превазиђене су и штетне. Посебно у Београду актуелна власт се показала као бахата, нестручна и корумпирана. На оба нивоа није важна само смена власти већ и промена комплетног погрешног система, као што није само важно да ова власт оде него и ко ће доћи после њих, који људи и који програм.

-Медији који подржавају Ђиласа и медији који подржавају Вучића стварају утисак да је једини избор за Србију – или Вучић или Ђилас. Тако заправо подижу једни другима рејтинг и настоје да направе политички дуопол. Како се ви носите са тим?

Доста нам је више те лажне поделе на бившу и садашњу власт и тог лажног избора само између Вучића и Ђиласа, који – као што смо то видели после прошлогодишњих избора – могу за ноћ да седну и договоре се упркос свим јавним међусобним нападима који заправо служе у сврхе да се спречи да ојача неко трећи и угрози њихов политички, медијски и пословни монопол. Наставак њихове сарадње се може очекивати и после ових избора, посебно ако на томе поради амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил. Чак ми делује веома реално да су, уз помоћ америчких и британских ментора, Вучић и Ђилас већ договорили заједничку власт у циљу примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово и увођења санкција Русији. Ђилас би за ту подршку Вучићу у овим потезима на штету српских националних и државних интереса заузврат добио власт у Београду. То би била катастрофа за Србију и Београд, а Национално окупљање је највећа брана оваквом сценарију западних амбасадора и наше колонијалне управе. Ми смо тај трећи пут и највећа патриотска опозициона групација која може да заустави овако негативан развој политичке ситуације у Србији.

-Ђилас је рекао за тебе да си Вучићев опозиционар? Који је одговор на то, осим тога чини се да ће правити коалицију Вучић – Дачић – Ђилас на нивоу Београда?

Свакодневно нас Вучићеви и Ђиласови медији и ботови оптужују да смо час Вучићеви час Ђиласови. То је део њихове договорене игре да покушају да нас компромитују и зауставе раст нашег рејтинга, али им то не полази за руком. Ми смо своји, независни од оба политичка, медијска и пословна картела, никоме од њих нити странаца не дугујемо ништа, имамо своју идеологију и програм од кога никада нисмо одступили и гарантујемо бирачима борбу за испуњење наших националних, државних и економских интереса. Што се Београда тиче, он не сме бити само космополитски центар већ и српски главни град, српска престоница, престоница свих Срба света која негује своју националну историју, културу и дух. То ће бити наш важан услов за формирање будуће градске власти у Београду.

Фото: Двери

 

-Српска десница делује као сироче – међусобно подељена, без великих медија, без стабилних финансија улази у финиш изборне трке. Какав одговор Национално окупљање даје на тај изазов? 

Да, тачно је, не располажемо ни финансијама, ни медијима, ни западном подршком као садашња и бивша власт. Али нам то и не треба већ подршка нашег народа. Потребну промену комплетног корумпираног политичког система у Србији не могу донети они који су до сада били његов учесник на власти. Овај програм новог српског суверенизма могу да изнесу и примене само нови људи у српској политици, који до сада нису били на власти. За то је потребна смена политичких генерација и да Србију поведу домаћини и патриоте са стручним референцама и без мрље у каријери.  Ово није само позив да свој глас дате изборној листи број 4 која вам доноси суверенистичку политику и гарантује остварење главних националних, државних и економских интереса Србије, већ и позив да постанете део Националног окупљања као нове државотворне снаге која ће бити дугорочни политички фактор на српској политичкој сцени после избора 17. децембра. Постаните део великих политичких промена које долазе и нове политике српског суверенизма која мења садашњу колонијалну управу! Посебно се обраћамо младим људима и младим родољубима у Србији данас, новој уједињеној омладини српској која представља покретачку снагу Националног окупљања! Потребна нам је ваша помоћ и подршка да би Национално окупљање постигло ове циљеве због којих смо се сабрали!

-Који су мотиви гласача патриотске оријентације да гласа за вашу коалицију а не за неког другог који има сличне ставове око националних тема?

Национално окупљање доноси коперникански обрт у економској политици. На прво место државне пажње уместо страних банака, страних трговинских ланаца и страних корпорација уопште долазе домаће банке, домаћи привредници и домаћи пољопривредници. Уместо што се у последњих 15 година, од Млађана Динкића до Синише Малог, 93,5% укупних државних субвенција давало страним компанијама – убудуће ће тај однос бити обрнуто пропорционалан у корист домаћих фирми. Наш циљ је замена увоза домаћом производњом и подршка извозу домаћих производа домаћих компанија. Све што је домаћи економски интерес иде у први план, а интереси странаца у други план. Ово се посебно односи на очување наших највећих природних и привредних ресурса у нашим рукама. Ми смо за еколошки патриотизам и одбрану наше воде, земље и ваздуха који морају остати у функцији нашег домаћег развоја и здравља становништва.

-Који су ваши ставови око тема које се појављују на друштвеним мрежама – као што је питање увођења смртне казне за монструозне злочине, ограничавања права извршитеља, редовног војног рока, минималног прихода за све грађане, активније улоге државе у развоју привреде и при запошљавању незапослених?

Све су то значајне и актуелне теме као и оне које се тичу престанка малтретирања легалних власника оружја и ловаца у Србији, реституције односно враћања отете имовине приватним лицима после Другог светског рата, заштите ћирилице, испитивања порекла имовине свих политичара на власти у последњих 30 година, нерадне недеље и у приватном сектору, подршке ратним војним ветеранима и породицама погинулих у отаџбинским ратовима 1991-1999, укидања дискриминаторске и неправедне законске клаузуле да пензионер који има 40 година радног стажа а не испуњава старосни услов за одлазак у пензију добија трајно умањење пензије, реновирања свих породилишта у Србији… Све су то мере из нашег предизборног програма, а одавно смо предвидели и увођење редовног војног рока кроз нови систем тромесечне обуке са оружјем и цивилну заштиту, преиспитивање неправедног система јавних извршитеља, закон о заштити презадужених породица и забрану одузимања породичног дома, као и социјалних пензија за оне наше најстарије суграђане који немају никаква примања.

Фото: Двери

-Данас је десна политичка сцена постала атрактивна и за политичаре грађанске оријентације који као идеолошки прелетачи постају десничари, евроскептици или русофили. Најновији пример је Борис Тадић који иде заједно са Радуловићем или нешто старији је Вук Јеремић. Како видите ви ове нове десничаре и колико су они искрени у својим ставовима јер су их мењали?

Колико су искрени не можемо знати, али је добро да нас је све више на суверенистичкој страни политичке сцене. Мислим само да они који су ту од скора не могу предводити Србију у будућности у правцу новог српског суверенизма јер то није њихова аутентична идеологија, али могу доста помоћи. На други начин и није могуће победити садашњу власт и направити нову која би почивала на новом српском суверенизму који морају да предводе и нови људи.

-Ви сте коалиција која се залаже за конзервативне, националне и хришћанске вредности. Те вредности су у дефанзиви у односу на глобалистички либерализам и џендер агенду. Како се борити против наметања квир или џендер идеологије која не само да руши хришћанске вредности већ и оно што се до данас сматрало за нормално и у секуларном друштву?

Тако што ћемо промовисати традиционалне вредности и заштитити породицу од свих поменутих експеримената. То значи да нећемо дозволити даљу ЛГБТ пропаганду малолетним лицима, неће доћи до легализације хомосексуалних бракова и усвајања деце са њихове стране, а антиуставни, трансхумани и антихришћански Закон о родној равноправности биће стављен ван правне снаге. Ми чврсто стојимо на уставној дефиницији брака као заједнице мушкарца и жене и нећемо дозволити да неко нашу децу учи како је нормално да се пре подне осећају као мушко, поподне као женско, а увече као међупол. То није нормално и неће моћи да прође у држави Србији.

-Рат у Украјини је пао у сенку сукоба Израела и Хамаса. Каква је ваша позиција око тих сукоба и шта је српски национални интерес у томе?

Држати се војне и политичке неутралности и ван било каквих ратних и других сукоба цивилизација и великих сила. Изјавити саучешће породицама свих жртвама и борити се за мир и мирна решења сукоба. Гледати само своје интересе.

-Зашто Вучић треба да оде са власти а Ђилас не треба да се врати на власт?

Зато што им је ментални склоп, начин односа према сарадницима, стил владавине, политички програм веома сличан и недемократски. Зато што Србији треба неко нов ко није део њихова два политичка картела.

-Да ли себе и коалицију чији си део видиш у власти или у опозицији после избора?

Можемо бити део само суверенистичке власти која ће одбацити нови западни ултиматум о КиМ, а ако до тога не буде дошло остаћемо у опозицији. Садашњи политички курс Србије је неодржив у дужем периоду и ова политика мора да се мења. Наше време тек долази. Нови српски суверенизам сигурно побеђује и долази на власт.

Видовдан 2023

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас