Нова С и неистине о СПЦ: Ко управља патријарховим друштвеним мрежама?

Porfirije

За управљање налозима на друштвеним мрежама Његове светости патријарха српског, као и свих патријаршијских гласила, искључиво је надлежна Информативна служба Српске православне цркве, саопштено је данас из српске Патријаршије.

„Нико други са тим пословима нема ни посредне ни непосредне везе“, истиче се у саопштењу.

Реакција из Патријаршије уследила је након што су се, како је објашњено у саопштењу, на друштвеним мрежама појавиле неистините информације у вези са званичним налозима патријарха српског Порфирија на друштвеним мрежама, а које је пренела и једна медијска кућа.

„Једино што је тачно у вези са наведеним објавама је да је Информативна служба Српске православне цркве ових дана, код овлашћеног заступника компаније Мета покренула поступак верификације патријарховог фејсбук налога (добијање плаве тачке), имајући у виду чињеницу да на тој платформи постоји низ лажних налога који узурпирају име и титулу Патријарха српског“, истиче се у саопштењу.

Наиме, Нова С објавила је да је новинар Пинк телевизије Љубан Ковачевић особа задужена за вођење Инстаграм профила патријарха Порфирија, а да је Ковачевић рекао да су запослени у Влади Србије делегирани и задужени за верификацију профила српског патријарха.

„То значи да се постови не објављују без одобрења Владе Србије, конкретно саветнице министра одбране Милоша Вучевића Дијане Станисављевић“, навела је Нова С.

Ковачевић је послао деманти Новој С у којем наводи да није новинар Пинка, већ да обавља саветнички посао у вези са друштвеним мрежама у Пинк медија групи, као и да је „апсурдна и неистинита“ тврдња да је задужен за вођење Инстаграм профила патријарха Порфирија.

У демантију објављеном на сајту Нове С Ковачевић је навео и да је неистина да се постови на патријарховом Инстаграму не објављују без одобрења владе.

Извор: rt.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас