Објављени први кадрови филма и серије „Олуја“, емотивне сцене леде крв у жилама

OLUJA
Без и једне изговорене речи, прве сцене филма „Олуја“ уздрмаће и најјаче међу нама.

Филм и серија „Олуја“, пројекат који обрађује тему једног од највећих српских страдања у новијој историји, добио је свој први тизер видео сачињен од потресних сцена које ће несумњиво изазвати набој емоција код свакога ко га погледа. Први кадрови прожети страхом, тугом, неизвесношћу и храброшћу потврђују намеру редитеља и сценаристе Милоша Радуновића да кроз овај филм и серију ода почаст судбинама „обичних“ људи који су кроз историју највише пропатили, а због политике остали занемарени.

Да је Радуновић направио добар избор када је кастинг главних улога у питању, јасно је већ из овог првог најавног видеа. Глумци међу којима су Јово Максић, Златан Видовић, Новак Билбија, Марија Пикић и Јелена Човић, изванредном глумом и у овом кратком сегменту који је приказан успели су да пренесу снажне емоције на публику и на адекватан начин најаве једно историјски важно филмско остварење каква је „Олуја“.

„Изузетно сам поносан на екипу са којом сарађујем на овом пројекту. Ради се о врхунским глумцима, који су веома емотивно доживели рад на овом филму и у потпуности му се посветили. Имамо огромну одговорност али даћемо све од себе да заједничким снагама испричамо причу достојну патње свих оних који су 1995. преживели голготу“, рекао је редитељ филма.

Колоне људи избегле су у Србију током операције „Олуја“ која је трајала од 4. до 9. августа 1995. године. На хиљаде људи је убијено и нестало, око 250.000 протерано, а ово је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у том периоду.

Снимање филма и серије „Олуја“ почело је у јулу месецу ове године, а екипа се тренутно налази у другој половини снимајућег периода. Премијерно приказивање филмског остварења очекује се у децембру, док би серија сачињена од 12 епизода требало да крене са емитовањем у марту 2022. године.

„Није ми био циљ да се бавим политиком, већ да прикажем страдање нашег народа које је стално занемарено. Прелако заборављамо своје жртве и право је време да се коначно бавимо њима. Желим да све те људске приче остану записане, да их отргнемо од заборава. Треба да се зна да је тај народ живео на тим просторима и да им се десило нешто страшно“, искрен је Радуновић.

Банија онлине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас