Одбор за помоћ Косову и Метохији Републике Српске честита устоличење владике Јоаникија

Помоћ за КиМ, РС
Ваше преосвештенство, Митрополите црногорско-приморски Јоаникије који сте данас Божјом вољом и благословом Патријарха Српског Порфирија постављен на трон у Цетињу нека Вам је благословено!
Данас Ви и Патријарх Српски Порфирије побиједили сте раскол и немоћ својом чврстином, вијером, снагом духа и Христовом благошћу! Бог Вас послао да опет саберете и повежете српску и црногорску браћу православну у исту цркву гдје припадају, гдје су се многи крстили, крст исти љубили, и Богу помолили!

Уздигло Вас до небеса данашње устоличење и увођење у трон одабраних у немоћи оних који дјеле српску и црногорску православну браћу и нашу свету јединствену Српску Праволавну цркву у Црној Гори!
Дало јачу снагу, значај и част него да је цијела Црна Гора била данас у Цетињу, а требала је, да Вам кличу, ДОСТОЈАН!!! јер то и јесте!

Част ми је било Ваше Преосвештенство, а тадашњи Владика будванско-никшићки са Вама и Владиком Теодосијем и осталом браћом у Пећкој Патријаршији нашој колијевци Српске Православне Цркве на Ктиторској слави 10.мовембра 2018.године Свети Арсеније Сремац бити за истом трпезом и сједити до Вас!

На слави којој ја ове године благословом Епископа рашко-призренског и косовкометохијског Теодосија требам бити домаћин, ако ме пусте на нашу свету икону Косово и Метохију!

Била би ми част да опет будемо за истом светом трпезом на овом светом мијесту!

АМИН БОЖЕ!!!

Аутор: Милорад Арлов
Извор: Фејсбук 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас