Одлука Владе: Цетињски манастир у рукама државе – нема отуђења

Cetinjski manastir
Дан уочи данашњег заседања цетињске скупштине, која ће разматрати иницијативу да се Цетињски манастир преда на употребу неканонској ЦПЦ, влада је Управи за катастер и државну имовину наложила да се без одлагања Цетињски манастир пренесе у државно власништво.

Цетињски манастир је сада уписан као власништво Општине Цетиње, јер није спроведена одлука донета 2005. године.

Такође, наложено им је да у листу непокретности унесу забелашку отуђења и оптерећења, пренеле су подгоричке Вијести.

Како наводе црногорски медији, Управа за катастар и имовину Црне Горе је потом послала Скупштини Престонице Цетиње, председници Дејани Диздар обавештење о белешци забране отуђења и оптерећења.

У обавештењу се, између осталог, наводи да је Влада Црне Горе, 13. септембра одлучила о Информацији Заштитника – имовинско-правних интереса везано за непокретности из ЛН број 915 КО Цетиње 1 који је предмет расправе у цетињском парламенту.

„Поступајући по Закључцима Владе Црне Горе, Управа за катастар и државну имовину ПЈ Цетиње је извршила забелешку отуђења и оптерећења у ’Г‘ листу предметног листа непокретности“, пише у обавештењу које је достављено председници скупштине Цетиње Дејани Диздар.

Подсетимо, председница цетињске Скупштине Дејана Диздар заказала је седницу Скупштине престонице за данас 14. септембар, а у дневни ред уврштена је и грађанска иницијатива за „враћање“ Цетињског манастира Невладиној организацији ЦПЦ.

Спутњик 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас