Око 3000 здравствених радника у Француској суспендовано са посла, још око 300.000 њих невакцинисано

francuska

Око 3.000 француских медицинских радника, који нису били вакцинисани против коронавируса суспендовани су, рекао је данас министар здравља Оливије Веран.

„Већина суспензија је само привремена, а многи медицински радници су одлучили да се вакцинишу”, рекао је Веран за француски радио РТЛ, преноси агенција Ројтерс.

Како се наводи, скоро 450 медицинских радника суспендовано је у болници у граду Ници, на југу Француске.

Службеник за заштиту од пожара Тјери Паисан, који ради у болници у Ници, почео је штрајк глађу у знак протеста против владиног правила да ће медицински радници бити суспендовани уколико нису вакцинисани против корона вируса.

Он је рекао да није против саме вакцинације, али да се противи томе да се људи приморавају на вакцину или да ризикују да остану без посла.

Паисан је казао да се нада да ће његов штрајк глађу појачати глас обичних људи који су против ове владине одлуке.

„Гледам телевизију и видим да су људи који су против или који изражавају сумње, гурнути на једну страну или одбачени као теоретичари завере”, поручио је он и додао да се нада да ће бити јавне расправе око обавезне вакцинације за здравствене раднике, наводи Танјуг.

Нова владина правила ступила су на снагу јуче, а она су у склопу настојања да се повећа стопа вакцинације и спречи ново ширење корона вируса у овој земљи.

Политика 

Здравствени радници у Француској који нису вакцинисани против корона вируса биће суспендовани од данас са посла.

Око 300.000 медицинара још није вакцинисано, а у неким болницама би могло да дође до мањка радне снаге због суспензије.

У Француској је обавезна вакцинација медицинских радника и радника у хитним службама. Данас им истиче рок да приме макар једну дозу како не би били суспендовани.

Суспендовани радници биће ускраћени за примање плата и могућност доласка на посао, али ниједан медицински радник, по одлуци врховног суда, не сме бити отпуштен.

Бета 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас