Онлајн петиције и „Крени-Промени“

Kreni promeni

Аутор: Није Финансијер

Тачно ми се сере од причања о онлајн петицијама, али јаче је од мене. Честа теза коју чујем – па шта, ништа не кошта, не може да штети, а БаР сЕ нЕшТо рАдИ. Е сад, готово сам сигуран да може и математички да се докаже да ово није тачно, али узевши у обзир да моја умећа са бројевима досежу до тога да умем сабрати два једноцифрена броја, пробаћу овако. Онлајн петиција је у суштини велика кликбејт реклама, која буквално скупља кликове и мејлове људи који је потписују и то је најбоље за очекивати од онлајн петиције. Делимично је тачно да не може да шкоди, а с’ обзиром да сматрам како повећи део људи који шерују петицију Крени Промени, не раде то из лоше намере, пробаћу што краће то да образложим.

Ко стоји иза Крени Промени? Најодговорнији је Саво Манојловић, иначе заштитник наше уставности и законитости, које није заштитио буквално никад. Такође је члан Скупштине слободне Србије, организације која је око себе окупила бисере попут Душана Теодоровића, Биљане Стојковић, Недима Сејдиновића и још много доказаних србомрзаца. Један од финансијера (хехе) Крени Промени је Рокфелер фондација.

Па ето, ако још увек мислите да су њихове намере чисте – идемо даље. Поред Саве, заштитно лице Крени Промени је Бојана Новаковић, психотична Холивударка, која је недавно са Добрицом и Зеленовићем дочекивала фон Крампонку и глумила јој Гугл Транслејт у Лозници. Иста та Виола фон Крамон, иначе 🤡велики борац за независно Косово🤡, је потом изјавила, како би ЕУ ипак више волела да увози рудна богатства из Србије, него из Перуа хехе и како је она за то да ми ипак опет размислимо за тај рудник, можда се нешто договоримо са Рио Тинтом уз помоћ Шваба хихи. Главни медијски промотер Крени Промени и свих овде споменутих су Јунајтед Групе и Данаси, који месецима са Рио Тинтом имају love – hate однос, мало негативно о њима, мало позитивно.

Моје питање је – да ли желите уопште овима из Крени Промени и свима горе поменутима да дајете било какав легитимитет и моћ у борби против рудника? Сви ови људи ће окренути ћурак првом приликом, јер су га већ и пуно пута до сад окретали. Петиције Савоа Манојловића и његова свита су већ наносили штету еколошким борбама у Србији.

Ако већ имаш вољу да нешто сазнаш и учиниш против рудника подржи људе који су заправо заслужни за све до сад постигнуто у борби против рудника – Zaštitimo Jadar i Rađevinu и Коалиција за одрживо рударство у Србији . То су људи које подржавају стручњаци и народ. Које подржава ехммм здраво ткиво САНУ и интернационалне организације. Људи који су дошли до london mining network-a, до годишњег заседања инвеститора Рио Тинта, разоткрили све њихове прљаве игре, подносили тужбе међународним судовима… Људи који су 24/7 предани активној борби против овог зла већ две године. Не веруј мени, посети Zaštitimo Jadar i Rađevinu , па се сам увери. Маните се подржавања шарених петиција и протеста, иза којих стоје шарени људи. Они нам не желе ништа добро! Подржи људе који су се доказали делима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас