Опет одложен претрес у поступку против Кантара, Матић затражио појачану заштиту за власницу и запослену у ОК радију и за чланове Сталне радне групе

Фото: Скриншот

Након што је одложен данашњи главни претрес у кривичном поступку који се води против окривљеног Дејана Николића Кантара због угрожавања сигурности власнице ОК радија и запослене у ОК радију, Веран Матић, председник АНЕМ-а и члан Сталне радне групе за безбедност новинара (СРГ), затражио је да се хитно појача безбедносна заштита оштећених у овом поступку.

Он сматра да је неопходно обезбедити појачану заштиту и свим запосленима ОК радија, као и члановима СРГ који прате ово суђење. Матић је захтев упутио након што је судија прочитао допис који је Дејан Николић Кантар упутио председници суда у Врању и поступајућем судији. У том допису, између осталог, наведено је: „Страдаће неко невин као што сам и ја невин у судским процесима па захтевам да се искључи целокупна јавност и чланови моје породице…”.

Поред захтева за појачано обезбеђење, Матић је изразио своје сумње у начин на који се суђења одлажу.

” Данас смо могли да видимо опструкцију на делу и казнено поправног система, здравственог система, али и судије… Наиме, суд је уручио позив окривљеном тек 4.5. и то у 13 часова, тако да је недостајао један сат да би се испунио рок од 8 дана који је законом гарантован. Судија је имао довољно времена да уручи позив јер затвор и суд су зграда до зграде, деле двориште. Иако су били празници, напомињем да је дан након претходног такође одложеног претреса био радни дан (28.4.), а достављање је могло бити извршено и 3.5. Уз то, по отпремници, судија је могао да зна да ће се догодити ова ситуација данас. Судија је прошли пут рекао да ће тражити и обезбедити извештај здравственог центра о здравственом стању оптуженог јер му је опет наводно позлило тог дана. Здравствени центар није послао тражени извештај. Мој је закључак је да је у питању велика опструкција”, наводи се у Матићевом захтеву упућеном СРГ за безбедност новинара.

Ново рочиште се заказује у периоду у којем почињу годишњи одмори, и извесно је да ће се суђење развлачити сасвим довољно да Николић изађе на слободу након 14 месеци затвора за насилничко понашање. Тада ће добити нове могућности да утиче на све сегменте друштва у Врању да раде у његову корист. А начелник полицијске управе, бивша девојка, службеник у Централном затвору у Београду, сви којима је претио због чега се и воде поступци против њега за насилничко понашање, укључујући и запослене у ОК радију, биће лаке мете за ново насиље, закључио је Матић.

Извор: ЈУГПРЕСС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас