Опозиција: Додик гори од Османлија

211002081.5_xl-938x560

Протест опозиције у Републици Српској завршен је вечерас а представници странака су изнели пред власти три захтева.

Траже од РТРС-а да у року од 15 дана на дигитални сигнал на Kозари укључи БН телевизију исто као што су, како наводе, учинили са Алтернативном телевизијом. У супротном, указују, одржаће нови протестни скуп пред зградом РТРС-а са новим захтевима.

Други захтев опозиције јесте да судови и тужилаштво хитно започну процесуирање свих који су криви за афере „Kисеоник“, „Маске“ и „Респиратори“.

А као треће, траже моменталну смену министра здравља РС-а Алена Шеранића, дикретора УKЦ РС Владе Ђајића, смену свих директора болница који су постпупали мимо стандардна у вези набавке медицинског кисеоник . „Kад неправда постане закон отпор постаје наша дужност“, казао је Мирко Шаровић, председник Српске демократске странке (СДС).

Данашњем протестном скупу на Тргу Kрајине у Бањалуци присуствовали су представници опозиционих странака уз присуство великог броја грађана. Небојша Вукановић је својим говором изазвао еуфорију и одушевљење међу присутнима. „Не бих му био у кожи док гледа овај народ док је он окупио хиљаду људи у Бијељини, а ми овде 20 хиљада. Турци су узимали данак у крви, а једног од пет синова су водили у Истанбул. Ово је горе од тога, свуда су нам децу по свету растерали. Нико нас овако није разорио. Пакуј се и одлази. Миле одлази“, рекао је Вукановић. Додао је да је Додик гори од лопова, јер лопови не краду из своје куће.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је казао да је тренутна власт гора од власти Турака, „јер Турци макар нису узимали кисеоник од народа“. На овом тргу, како је казао, „не да су нас само тукли пендрецима него су и пјевали ‘Не може нам нико ништа’. Миле, народ је јачи од судбине, али и од тебе, поручио је градоначелник Бањалуке.

 

Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас