Орбан: Рећи не миграцијама, родној идеологији и рату

Foto: Skrinšot Jutjub

БУДИМПЕШТА – Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас на Конференцији конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) у Будимпешти да је западни свет заражен вирусом развијеним у „прогресивним либералним лабораторијама”, док Мађарска има противотров – рећи не миграцијама, родној идеологији и рату. Мађарска је „инкубатор” за осмишљавање конзервативне политике будућности и место где се не само говори о поразу прогресивних либерала и конзервативном, хришћанском политичком заокрету, већ је то остварено, рекао је премијер. Како је навео, да амерички финансијер Џорџ Сорош није напао Мађарску и прогласио програм за насељавање милиона илегалних миграната у Европу, „никада не бисмо доспели на насловнице светских медија”.

„Када су преплавили Балкан илегалним мигрантима и изградили руту за кријумчарење људи у срцеу Европе, наишли су на Мађарску. Ми смо наредили да се то заустави, прихватили смо изазов и одбранили се, подигли ограду и заштитили нашу домовину”, истакао је Орбан. Он је додао да је свет суочен са вирусом који напада најрањивију тачку западног света, нацију. „Овај вирус је развијен у либералним прогресивним лабораторијама… и умножава се и шири по целом свету.

Истовремено, национална држава је и Ахилова пета западног света. Ако се нације распадну и испаре, прилика за слободан живот ће бити изгубљена и Запад ће пропасти”, рекао је он, оценивши да људи без домовине не могу бити слободни већ само бескуćници, расељени, играчке глобалне елите. Орбан је рекао да је суштина илегалне миграције уништавање међународне заједнице, а покрет буђења и родна пропаганда имају исте циљеве. „Баш као што је то некада радио комунизам, они деле нацију на вештачке мањине и онда подстичу антагонизам међу њима, што је основа њихове моћи”, подвукао је премијер Мађарске. Како је навео, западне нације су такође угрожене прогресивном спољном политиком која „нас увек увлачи у рат”. „Револуције у боји су увек биле покретане слоганом слободе, затим је уследила либерална и прогресивна индоктринација, остављајући иза себе хаос.

Да је Доналд Трамп председник Америке, Украјина и Европа не би биле захваћене ратом”, рекао је Орбан. Вратите се, господине председниче, учините Америку поново великом, и донесите нам мир”, поручио је премијер. Орбан је рекао да је прогресивна политика увек била империјалистичка, а да је најновији прогресивни циљ спољне политике је да се државама чланицама ЕУ одузме право да обликују сопствену спољну политику, нагласио је Орбан и додао да ће борба за њихово заустављање бити највећа битка наредних месеци у Бриселу.

„Они су ставили нације под дипломатски притисак да се изјасне да ли подржавају миграције, родну пропаганду, релативизацију породица и сексуализацију деце. Ко год није вољан да то учини, сматра се непријатељем, а против њих издају либералну фетву”, рекао је Орбан, Последњих година, како је додао, десничарске снаге су успешно окупирале велика европска светилишта као што су Будимпешта, Варшава, Рим и Јерусалим, а велике наде се полажу и у Беч. „Али два главна храма модерне демократије, Вашингтон и Брисел, још увек су у рукама либерала. Хајде да радимо на томе да то променимо”, поручио је Орбан, преноси Танјуг.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас