Освјежило: Марко Kовачевић, први Србин у региону против којег је подигнута оптужница због Сребренице

image_2021-09-08_142134

Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужни предлог против градоначелник Никшића Марка Kовачевића због изазивања националне, расне и вјерске мржње,.

Подсјећамо, он је раније саслушан је у својству осумњиченог у Вишем државном тужилаштву Подгорица због изјава о геноциду у Сребренци.

-У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, против М.K., због кривичног ђела – изазивање националне, расне и вјерске мржње, након спроведеног поступка извиђаја током којег је исти саслушан у својству осумњиченог, на околности поводом изнијетог става о геноциду у Сребреници, који је изнио у емисији „Усијање дана“ на ТВ Kурир, дана 18.06.2021. године, те прикупљених других неопходних доказа, ово тужилаштво је против М.K. поднијело оптужни предлог Вишем суду у Подгорици због наведеног кривичног ђела-саопштила је државна тужитељка и портпаролка Лепа Меденица.

Подсјећамо, Kовачевић је раније саслушан на околности поводом изнијетог става о геноциду у Сребреници. Kовачевић је тај став саопштио у дан након што је Скупштина усвојила Резолуцију о геноциду у Сребреници.

(Портал Дан)

Борба 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас