Откривено ко наслеђује Вучића на челу СНС-а

Фото: Скриншот Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је ово последње вече као председника Српске напредне странке.

Вучић је навео да је 11 година био на челу Српске напредне странке.

– Побеђивали смо на свим изборима, побеђивали смо их и зато што никада нису имали политику, зато што су увек само размишљали како на силу и уз помоћ неког другог са стране да се дочепају власти. Ово је последње вече које вам се обраћам као председник СНС-а, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу Српску напредну странку, чији ћу члан постати, чији ћу верни и одани члан бити – нагласио је Вучић.

Рекао је да ће сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије.

– Дивни људи од сутра ће преузети руковођење нашом партијом, то је једна од ствари. Али већ за Видовдан, управо због кризе у којој се налазимо, а замолићу СНС да буде стожер свега тога, крећемо у формирање Покрета за народ и државу да бисмо имали базу, ослонац и основу да сачувамо нашу земљу у наредне две, три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. Ја знам да то без СНС-а не може – поручио је Вучић.

Он је за учеснике протеста “Србија против насиља“ рекао да су пристојни људи, али да ће политичари опозиције “ући у анале бешчашћа јер су злоупотребили највећу трагедију нашег народа“.

– Ти политичари не заслужују ни ваше звиждуке, заслужују само презир, а наш народ који је хтео нешто да учини заслужује поштовање – казао је Вучић.

Говорећи о захтевима изнесеним на протестима у Србији, Вучић је позвао на дијалог и разговор, али поручио да прелазних влада неће бити.

– Док сам жив то вам нећу потписати. Власт ће се бирати на изборима и народном вољом – нагласио је Вучић.

СНС-а ће преузети такозвано тројно председништво које ће чинити Милош Вучевић, Ана Брнабић и Марко Ђурић.

Izvor: Agencije, Morava info, Видовдан инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас