Панаотовић: АБАЗОВИЋА ЋЕ НА РУКАМА ИПАК НОСИТИ ОМЛАДИНА ДПС-а

51538_ns-panaotovic_fmob

Не тако давно, након илузије да је побеђен режим Мила Ђукановића на изборима у Црној Гори, чувени песник рече да би српска омладина Абазовића носила на рукама! Време је брзо показало да ће разлоге за ношење на рукама заправо имати омладина ДПС-а, а можда још и више сениори ДПС-а, укључив и врховног команданта! Јер, овим маневром УРА враћа ДПС у средиште политичког живота и одлучивања.

Сваком ко познаје политику и математику зна да свака мањинска влада не вреди ни пишљива боба без партија које је подржавају у скупштини. Српска, а и сва друга омладина коју то интересује, би требало да зна да је Абазовић, директно или индиректно два пута спречио потписивање Темељног уговора са СПЦ, први пут када је пролетос, уз одређене моћне иностране чиниоце поручио Кривокапићу да се не игра ватром, не потписује ТУ јер ће влада пасти и други пут када је након Кривокапићеве (наравно потпуно депласиране и закаснеле) изражене спремности да потпише ТУ, отишао код патријарха Порфирија да осујети тај план уз изражену спремност да нова влада потпише ТУ, од ког посла, наравно неће бити ништа.

Омладина, а и старији, треба да знају да је Абазовићева партија заједно са ДПС-ом гласала за смену министра правде Лепосавића као и за резолуцију о геноциду о Сребреници којом се жигоше српски народ као ружан, прљав и зао за свагда. У првом кругу пакла ДФ- у и Демократама нису дали да учествују у влади. У другoм кругу пакла, није пожељно ни да подрже мањинску владу већ то мора да учини ДПС. Логичка нит поставља питање – шта је следеће? Можда ће УРА уз подршку неког амбасадора или страног тутора предложити забрану рада ДФ-а и Демократа?

Годинама слушамо фантазме о Вучићевој тиранији над Црном Гором, а заправо о свему одлучују западни тутори и амбасадори. ДФ, кога називају Вучићевим пуленима, непожељан је чак и да подржава неку мањинску владу! ДФ, ДЦГ и сва слободумна и слободарска Црна Гора, независно од националног и верског опредељења уколико не желе нове кругове пакла, сегрегационизам и меки апартхејд морају пружити мудар, непоколебљив, литијски, гандијевски отпор праву на демократију и слободу! Тачно је да сила Бога не моли, али ни Бог силу не воли!

vojvođanske vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас