Панаотовић: Глас за листу окупљену око СНС-а у Новом Саду глас је за нове мостове и нова радна места, конкуренција нуди заустављање пројеката

Фото: Принтскрин/Информер ТВ

Широм света грађани се на изборима опредељују највећма у складу са сопственим интересима и искуством – шта су политичке странке које се налазе на гласачком листићу учиниле за њих и какав програм представљају. Додуше, некада су странке непознаница јер нису биле у прилици да врше власт па се грађани руководе само програмом и обећањима. Када је реч о Србији и Новом Саду који је средишње интересовање овог текста, бирачима је посао олакшан јер све релевантне партије учеснице биле су на власти и показале су шта и колико знају и како раде.

Тако је, рецимо, један од фронтмена једне од главних опозиционих листа, Бора Новаковић био уплетен у мутне радње везане за изградњу булевара на Новом насељу који за његовог вакта није ни завршен, дочим су велика средства испарила као и инвеститор Боровица. Исти политичар познат је по афери фиктивног гласања у скупштини Србије из Солуна због чега се доцније Борис Тадић јавно извињавао грађанима Србије. И тако даље, списак и опис свих непочинстава био би предугачак за овај текст.

Четврина партија садашње удружене опозиције до јуче, читаву деценију, вршиле су власт у Новом Саду заједно са СНС-ом тако да критике на рачун управљања градом из њиховог угла делују апсурдно, јалово и смешно. Ипак, оно што је важније од реченог – нисмо, упркос најбољој вољи, чули шта конкретно опозиција у Новом Саду у програмском смислу нуди бирачима. Осим неколико уобичајених флоскула као што је рецимо она да ће се руководећи људи у граду бирати на бази стручности и конкурса, као да се у њихово време нису бирали на бази подобности и партијске књижице… Такође, оно што још више забрињава јесте чињеница да паралелно са идејном оскудицом опозиција обећава заустављане пројеката. Велики део њих протестовао је против изгадње новог моста који повезује сремску страну града са Телепом и Лиманом, независно од чињенице да ће овај мост бити од круцијалног, животног значаја за све људе који путују свакодневно са новосадске на сремску страну града и обрнуто, као и за све оне који имају имања, викендице, пословне објекте итд.

Занимљиво је да смо у локалним медијима пре неки дан могли да прочитамо, у наслову истакнуту чињеницу, коју потцртава млади кандидат за градоначелника листе Сава Манојловића а који инсистира на заустављању пројекта Нови Сад на води. Да се приметити да је одређени сет мера предложила листа Народне странке и Двери у Новом Саду што је за похвалу у смислу политичког деловања, не улазећи у вредносну оцену и идеолошку садржину предлога.

Владајући блок пред суграђане излази са респектабилним минулим радом почев од оживљене, некад умрле индустријске зоне у коју су довели сијасет страних инвеститора и фабрика у којима ради на хиљаде Новосађана, преко нових објеката, окончаних инфраструктурних пројеката, европских признања на пољу културе па све до започетих нових мостова који ће штедети новац, време и енергију грађанима Новог Сада.

Сума сумарум, глас за блок око СНС-а глас је за развој Новог Сада и побољшање услова живота људи који у њему живе, глас за конкуренцију глас је за безидејност и заустављање пројеката!

Извор: vojvodjanskevesti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас