Панаотовић: Кога се Курти плаши и клевеће га, на добром је путу

Bojan-Panaotovic

Имагинарни премијер псеудодржаве у (неуспелом) покушају Аљбин Курти данас се огласио у најновијој епизоди хорор серијала који већ годинама представља становницима овог дела Балкана са радним насловом – „Моји снови, моје фикције, моја паралелна стварност“, истиче директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић.

„У тој епизоди Курти који све више губи нерве јер *Косово остаје државолика творевина која тапка у муљу непризнавања пет чланица ЕУ и две сталне чланице СБ УН са правом вета, без икаквих доказа, аргумената и проверљивих извора за сукоб у Бањској оптужује министра одбране Милоша Вучевића. Политички дилетант Курти за време чије власти се број држава које признају *Косово смањује и топи, фалшира о постојању некаквог Новосадског клана који је са 40 бораца покушао тобоже да отцепи север Косова.

Узгред, Вучевић сматра да је целовито Косово и Метохија интегрални део Србије и да је хтео да улази у сукоб јамачно то не би урадио са 40 бораца и не би улазио само на север. Има, међутим нешто много страшније од напада на Милоша Вучевића коме овакав атак може да служи само на част јер кога Курти клевеће и напада га засигурно је на добром путу. Поодмакли облик политичке параноје огледа се у Куртијевом сумњичењу неколико десетина верника који су се кобног дана нашли у манастиру.

Тек ће истрага, вели Курти, показати да ли су ходочасници или нешто друго. Шта је порука шовинисте из наших сокака? Сви људи који из Србије кроче на КиМ па и жене и деца којих је највише било у манастиру, сви су они потенцијални терористи и сви могу бити похапшени и шиканирани. Дакле, не треба ни да ходочасте ни да долазе!

Сазрева време када и западни центри моћи увиђају да је Курти део проблема а не решења и да имају човека који се у континуитету игра шибицама на врху бурета барута“, вели Панаотовић.

Извор: Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас