Панаотовић: Николаидис обмањује црногорску јавност, Љушићев текст у „Политици“ нема везе са ставом Србије према Црној Гори

Фото: Принтскрин/Информер ТВ

Опште је позната ствар да се у дневном листу „Политика“ могу прочитати текстови аутора који ни на који начин нису истомишљеници режима у Србији нити су чланови СНС-а или неке од владајућих партија у Србији. Тако је у „Политици“ почетком јуна освануо текст осведеченог критичара Александра Вучића и СНС-а, др Радоша Љушића који узгред буди речено јавно тврди да је Вучићев режим диктатура коју ће грађани ваљда некако успети да преживе као што су успели да преживе Титову и Милошевићеву власт. Љушићев текст у поменутом дневном листу обилује искључивим па и екстремним ставовима према готово свима и свакоме у Црној Гори и као такав не одсликава ставове нити режима у Србији нити грађана Србије.

Свако ко је иоле политички писмен одавно не верује политичким првацима у Црној Гори који зарад политичке пробитачности на западу забадају клипове у точкове добросуседским и братским односима Србије и Црне Горе. Али сам наслов текста је грозоморан јер Црна Гора је једно а део елита које продају веру за вечеру су нешто сасвим друго. Тврдити да је Његошево кандило угашено у Црној Гори, земљи у којој према свим домаћим и страним анкетама највећу популарност ужива СПЦ, најблаже речено је скаредно. Оно што је најзанимљивије када је реч о наведеном Љушићевом тексту јесте чињеница ко га је једва дочекао у самој Црној Гори. Колумниста ЦДМ-а Андреј Николаидис и медији који једва чекају раздор, поделе, свађе и дисхармонију. Управо Николаидис данас твди да Љушићев текст има тежину режимског става што нема додирне тачке са истином и чињеницама.

Дакле, зарад јавности Црне Горе, велика већина политичких елита и грађана Србије верује Црној Гори и то оној већинској, демократској која је довела до промена 30. августа 2020. године. Србија не верује и неће веровати представницима политичких елита попут Здравка Кривокапића који дођу на власт на таласу литија и обећања о побољшању односа са Србијом, а онда сиђу са власти не потписавши чак ни Темељни уговор а односе са Србијом покваривши. Већинска Србија наравно не верују ни Николаидосовом полу у Црној Гори али га не гледа као на непријатеља и крвника. Да је среће да се тензије спусте, да се неспоразуми решавају а добросуседски односи граде и поправљају.

Извор: vojvodjanskevesti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас