Панаотовић: Пирова победа Немачке анд цомп, за резолуцију гласало 43% земаља

Bojan-Panaotovic-direktor-Kulturnog-centra-Novog-Sada-620x430

Данашње гласање у ГС УН о резолуцији о Сребреници показало је да су Немачка, Руанда анд цомп. доживели озбиљан дипломатски неуспех у судару са Србијом. Чињеница да је резолуција о Сребреници усвојена гласовима 84 државе чланице УН што чини 43% укупног броја земаља чланица. Како је 43% више од 57% то је на Немачкој анд цомп. да објасне сопственом и светском јавном мњењу.

На страну што је покретач резолуције Немачка као креатор и покретач два светска рата из прошлог века. Реч је о земљи која је директно одговорна за десетине милиона људских живота почев од Холокауста па надаље. На страну чињеница да се о оваквој резолуцији могло и морало гласати на Савету безбедности УН а не на генералној скупштини. Ако се у Србији неко од Немачке надао добром, по обичају грдно се преварио.

Све у свему, победа Немачке и њених партнера у овом послу је пирова и још један је од еклатантних доказа да се рађа нови, мултиполарни свет у коме ће запад морати да прихвати чињеницу да неће моћи увек и у свакој прилици да гази кога, кад и колико хоће.

Извор: vojvodjanskevesti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас