Панаотовић: Победа Ђукановића може дати ветар у леђа комитском блоку и да се обнове приче око „трпања“ попова на тракторе!

Panaotović

Социолог Бојан Панаотовић казао је да нико не треба имати увјерење да ће ствар бити готова ни 19. марта ни 2. априла јер је Мило Ђукановић показао да има много живота.

„Није то наговјештај да ће Ђукановић побиједити, већ да грађани Црне Горе морају бити екстремно будни и да не буду инертни 19. марта и 2. априла. Уколико не изађу сви 19. марта, лако ствар може склизнути ка повратку на старо“, казао је Панаотовић.

Предсједник Црне Горе, како је казао, не може доносити неке значајне одлуке.

„Он је попут енглеске краљице. Али у симболичкој равни, ови избори дају вјетар снагама које иду на парламентарне изборе, према томе, побједа Ђукановића може дати вјетар у леђа комитском блоку и да се обнове приче око трпања попова на тракторе, протјеривање грађана којима је нормалност на срцу“, казао је социолог.

Како је казао, грађани без обзира ко им је од предсједничких кандидата на срцу, треба да изађу на изборе ако нису за повратак на старо и да заокруже свог кандидата јер је понуда одлична.

„Имамо једног прикривеног ДПС кандидата, Горана Даниловића. Из угла Србије је најбистрија ствар да је Андрија Мандић фаворит, али и Бечић и Милатовић имају своје квалитете и требају се међусобно подржати у другом кругу“, казао је он.

Оно што је кључно у овом тренутку – промјене воде ка напретку, тврди Панаотовић и додаје да је Ђукановићу доста било 33 године.

„Ми сви желимо напредак Црној Гори, а он ће доћи ако имамо ново лице на челу Црне Горе“, казаој је Панаотовић.

Социолог тврди да се Запад мијешао у политичку сцену Црне Горе, а мијешаће се и даље а морамо тражити тачке спајања са Западом.

„Странци желе да нема Мила али да се настави ДПС, а зато поручујем и Мандићу и Милатовићу и Бечићу – уколико замјена за Мила буде Иван Вуковић, који и даље не да власт, који има Градску телевизију за коју је Побједа српски лист, то није реформа ДПС-а. Он је далеко гори, са већим степеном нетрпељивости. Реформа ДПС-а би била чишћење корумпираних и долазак људи који могу да спусте лопту. Реформа није да оде један србофоб а да дође неко много гори“, казао је Панаотовић.

Говорећи о Здравку Кривокапићу, Панаотовић каже да је он пропустио шансу.

„Могао је да каже амбасадорима, хвала, али не могу ове људе екскомуницирати из Владе. Он је био мекан, слаб лидер, и ми смо ту изгубили двије године у једној прекрасној земљи. Црна Гора је бисер, али се мора смањити степен криминалитета и да то почне да личи на нормалан систем“, казао је Панаотовић.

Извор: borba.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас