Панаотовић: Противници Темељног уговора за рушење Владе под палицом ДПС-а

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
panaotovic

Не пада снијег да прекрије бријег, већ да свака зверка покаже свој траг– вели стара пословица. Тако је и данашње гласање о неповјерењу актуелној Влади јединствена прилика да јавност види ко како размишља, каква му је суштинска идеологија и шта ће конкретно чинити, независно од ријечи којима јавност обасипа, оцијенио је социолог и аналитичар Бојан Панаотовић.

„Свакоме ко је политички писмен јасно је да је прикључивање данашњем покушају ДПС-а да обори Абазовићеву владу директан вјетар у једра прегнућу да се суспендује Темељни зговор са СПЦ, што је само прво полувријеме. У другом слиједи докидање МЦП и СПЦ уз сав колорит из маште мрзитеља СПЦ, који обухвата отимање цркава и манастира, трпање свештеника на тракторе и – што је кључно за сваког доброхотног и разумног грађанина – дестабилизацију и деструкцију Црне Горе“, навео је Панаотовић у изјави достављеној порталу Адриа.

Он истиче да су за 100 дана рада Абазовић, Јоковић, Ђека и остали храбри министри и лидери успјели да, након много година, консолидују и поправе односе са Србијом, покрену конкретну борбу против криминала и корупције, очувају добре односе са ЕУ и САД и, напосљетку, заокруже питање односа са СПЦ потписивањем Темељног уговора.

„Ово посљедње им, како видимо, многи не праштају. Нека митрополит Јоаникије, вјерни народ и МЦП добро упамте оне који су први полетјели да подрже ДПС у рушењу Владе, па нека им то буде запамћено и нека сходно ђелима и уживају политичке плодове. Нико рационалан не мисли да је Абазовићева влада идеална и без мане, али је сваком ко има очи и зна да чита (ДПС је све разложно изнио) јасно да је ово покушај рушења и суспензије Темељног уговора и настојање да се Црна Гора врати ретроградним процесима и глибу дискриминације и гетоизације једног народа и једне вјерске заједнице. Међутим, Хераклит мудро рече: „Не можеш се два пута окупати у истој ријеци“, тако и многима није јасно да је дошло друго вријеме, да више није могућ гето и да трактори нису опција“, наглашава Панаотовић.

Он је поручио да су суживот, поштовање свих вјера и нација једина опција.

„Абазовић и Јоковић за учињено заслужују поштовање. Једног дана њихова ће влада пасти и то је неспорно, али данас не треба да падне јер симболички тај чин значи назадовање и даје снагу онима који су покушали да докину СПЦ у Црној Гори“, закључује Панаотовић.

adria.tv

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас