Панаотовић: Савез суверених држава Србије, Црне Горе и Републике Српске добро решење у будућности

Фото: Принтскрин/Информер ТВ

Социолог Бојан Панаотовић је гостујући у емисији Инфо јутро на Информер ТВ изнео интригантну идеју о могућем формирању савеза између Србије, Црне Горе и Републике Српске као потенцијално доброг решења и одрживе алтернативе у регионалној политици у догледној будућности.

– Треба промислити, има разних идеја али рецимо савез суверених држава Републике Српске, Црне Горе и Србије у некој перспективи. На миран начин, референдумом, без икаквог насиља, јер многи инострани аналитичари говоре да је Босна нефункционална држава и питање је колико ће она опстати. Ово не значи да се ја залажем за распад Босне или призивам не дај Боже нешто зло – објаснио је Панаотовић.

Такође гост Инфо јутра, адвокат Иван Симић се надовезао рекавши да је то неминовност, залагали се или не, уколико би њега то неко питао као правника, а Панаотовић је затим додао:

– Дакле, ако је то неминовност и ако смо имали распад велике, у неким погледима и славне Југославије, због чега би онда опстанак Босне и Херцеговине по сваку цену био “Свето писмо”. Наравно, ако је могуће рецимо да се Босна и Херцеговина раздружи мирно по чешко-словачком моделу. То значи споразумом, референдумом и уз најближе односе и најближу сарадњу. Дакле, савез суверених држава Републике Српске, Србије и Црне Горе би била једна добра опција и мера уз сагласност кључних фактора међународне заједнице – закључио је социолог Бојан Панаотовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас