Панаотовић: Следеће чланице су вероватно Доњецк и Луганск, Флоријан Бибер је ту да објасни телету да је за њега добро када га месар коље!

Panaotovic

Парламентарна скупштина Савета Европе одлучила је јуче да крене у рушење правног, политичког, моралног и сваког другог поретка у Европи. Вршећи апсолутни преседан, дајући зелено светло за пријем територији коју не признаје већина земаља чланица УН и која у догледно време нема никакве шансе да добије столицу у УН!

Није ово само удар на Србију већ динамит постављен у темеље читаве Европе у којој од јуче коначно више не важи принцип територијалног интегритета и неповредивости граница. А кад је тај принцип нарушен на једном месту илузорно је очекивати да ће вечито важити на другим местима. Јучерашњим чином забијен је коначни колац у закључке Бадинтерове комисије чија базична тачка је била да се Југославија може раздружити искључиво по шавовима републичких граница што значи да Косово и Војводина не могу постати државе!

131 посланик, међу којима има посланика различитих националности, па тако и један Србин Магазиновић из БиХ, суштински су јуче поступили као дружина десперадоса који разваљују поредак на ком почива стабилност Европе. Не заборавимо гласове против и уздржаних и нагласимо да је и ту национални састав шаролик, тако су на пример против гласали – један посланик из Немачке, два посланика из Француске, један из Италије…

Било је заиста шокантно видети како посланици из Македоније, Грчке и један(од 3) из Црне Горе гласају за пријем * Косова у СЕ. Ови политички слепци очигледно превиђају чињеницу да пројекат велике Албаније осим Косова и Метохије обухвата и делове Грчке, пола Северне Македоније и део Црне Горе са све Улцињом и Баром. Управо испред једне такве мапе се Аљбин Курти фотографисао недавно у Скопљу. Мечка дакле врло брзо може да заигра и пред вратима земаља Бакојани, Мугоше и Ковачевског. Да ли ће бити спремни да подрже откидање делова сопствених територија и улазак истих у СЕ?

Наравно, ваља поздравити гласање против посланика из РС као и Маје Вукићевић из Црне Горе. За похвалу је и уздржан став посланика Чарапића из ПЕС-а. Историја и политика су непредвидиве и односи снага могу да се промене брзином светлости. Тако је могуће у догледној будућности видети апликације за СЕ, на пример Донбаса, Лугањске републике или Републике Српске. Отуда, крајње је чудно гледати посланике из Украјине и БиХ како ватрено подржавају улазак *Косова у СЕ јер мечке у различитим облицима већ играју пред њиховим вратима.

Кључ за стабилност и безбедност Европе је у поштовању територијалног интегритета и суверенитета држава. Када се тај принцип поруши, улази се у сферу безакоња, волунтаризма и једностраности. Тако да, ако може *Косово, може и Република Српска. Да историју креирају и пишу јачи којима закон лежи у топузу, то је јасно од давнина па до данас. Ипак ваља изразити зачуђеност када поједини кругови и лобији мисле да разговарају са политичким дудуцима илити марвом.

Тако ће нас чувени Флоријан Бибер преко уваженог Данаса од јутрос убеђивати како је улазак *Косова у СЕ одлична ствар и за саму Србију. То вам је онај приступ када месар саопштава телету како је за њега одлично што ће га заклати, транжирати, испећи и послужити гладнима на трпези са чери парадајзом и тиквицама. И бибером, дабоме. Бибер ипак заборавља да грађани Србије нису марва и да се Србија и из најтежих историјских ситуација вазда дизала као феникс из пепела!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас