Панаотовић: Спајић одустаје од реконструкције са ЗБГЦ, у владу улазе БС, СД, ЛП…

Panaotovic

Актуелни премијер Милојко Спајић под утицајем одређених западних центара моћи као и још увек утицајних елемената бившег режима, близу је одлуке да одустане од коалиционог споразума који је потписан приликом формирања владе како би се ратосиљао непријатног пртљага оличеног у просрпским снагама.

Уосталом, владу „без ДПС-а и ДФ-а“ желео је и сам, то су били чак и јавни ставови обојице тадашњих лидера ПЕС-а. Тек под различитим притисцима дела јавности ЗБЦГ је у фото финишу постао део парламентарне већине.

Став да се пошто-пото гласа за резолуцију о Сребреници Спајића дакако само удаљава од коалиције ЗБЦГ. У овом сценарију лежи и разлог необјављивања резултата пописа према коме српским језиком говори око 52% грађана а Срба има око 36%. Са објављивањем пописа чекаће се до уласка у владу србофобних снага које ће учинити ствар таквом да се поменуте бројке спусте на испод 50% када је реч о језику и испод 35% када је реч о националности.

Уместо 13 посланика ЗБЦГ у власт ће ући посланици БС-а, СД-а, ЛП-а, Зенка, а по потреби ту ће бити и ДПС да подржи кад зашкрипи, а могуће је да ће се направити коалициони аранжман у коме ДПС мањински подржава Спајићеву владу. У том случају уместо Андрије Мандића на челу скупштине наћиће се шеф ДПС-а Живковић.

Политика према српском фактору рапидним корацима вратиће се на старо. Митрополиту Јоаникију као мудром човеку, јасно је да чињеница да на литургији испред њега стоје премијер и председник не значи само по себи ништа осим пуке форме, а да се политика која заговора трпање „попова на тракторе“ и конфискацију имовине СПЦ за час посла може вратити на велика врата.

Извор: vojvodjanskevesti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас