Панаотовић у КЦНС угостио главног уредника Портала 083 из Никшића Спасоја Томића: Легат јединства у аманет будућим генерацијама

Фото: КЦНС

Културни центар Новог Сада данас су посетили власник и главни и одговорни уредник Портала 083 из Никшића господин Спасоје Томић и заменица главног уредника госпођа Катарина Мићовић Томић.

Добродошлицу им је у име кровне институције културе Новог Сада пожелео директор КЦНС господин Бојан Панаотовић, нагласивши да су гости из Никшића у Новом Саду у својој кући, те да је част угостити уредништво портала који ужива реноме изузетно интересантног, читаног и актуелног не само у Никшићу, него и у целој Црној Гори, Србији и региону.

„Веома смо захвални што је трибински програм Културног центра Новог Сада презентован читаоцима Портала 083. Можда неки читаоци не знају, а ево праве прилике да им то и предочимо, наш Јутјуб канал има преко 40 хиљада пратилаца и око 18 милиона прегледа. Ми у Новом Саду, граду који је у неку руку пандан Никшићу, пратимо шта се у последњих неколико година дешава у Црној Гори и Никшићу и са великим одушевљењем поздрављамо начин на који један млад човек води град који има тако велику и важну традицију, како културну, тако и политичку. О великим резултатима на пољу економије и привреде, о доласку великих компанија попут „Лидла“ и компаније „Big Fashion“, имали смо прилику да читамо и на Порталу 083, и упућујемо честитке на таквом напретку, као и на запаженим корацима напред у процесу енергетске трансформације, то јест у такозваној зеленој револуцији у Никшићу, коју је поздравила и похвалила и председница словеначког парламента. Можда је најважније истаћи да наша браћа данас у Црној Гори слободније дишу и живе. Ми ћемо и убудуће наставити све облике сарадње и код нас сте увек добродошли. Србија и Црна Гора имају заједничку историју исписану кроз вековно јединство, најближе везе и добросуседство, а историја нас јасно учи да не постоје две ближе земље у овом делу Европе од Србије и Црне Горе“, истакао је Панаотовић.

Уважени гост господин Спасоје Томић поклонио је Културном центру Новог Сада зборник радова са угледног научног скупа који тематизује Подгоричку скупштину 1918. и уједињење Црне Горе и Србије. У знак захвалности и у име домаћина, сарадница у Говорној редакцији КЦНС Мирјана Гардиновачку уручила је гостима избор најновијих издања Издавачке делатности Културног центра Новог Сада.

Захваливши се господину Панаотовићу на позиву, добродошлици и поклонима, господин Спасоје Томић пренео је поздраве српског народа из Црне Горе, а посебно градоначелника Никшића господина Марка Ковачевића.

„Наша повезаност сигурно није настала случајно, јер сународници Србије и Црне Горе вековима граде легат јединства који ће оставити у аманет будућим генерацијама, уз настојање и наду да ће они остварити и сан о државном јединству једног дана, јер без српског националног јединства нема доброг пута за српски народ на Балкану. Повезивање Портала 083 и КЦНС је један путоказ за све Србе из Црне Горе и Србије који говори у прилог томе како треба да се повезују и сарађују, и да шире наш утицај свуда и на сваком месту. Надамо се да ћемо заједничким снагама успети у великом пројекту који је најавио наш митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије Мићовић да капелу на Ловћену вратимо, јер је она један од највећих симбола српског интегрализма и јединства“, рекао је Томић, апострофирајући Његошеве стихове на које се, како каже, увек радо позива, уз жељу да се та мисао великог писца и оствари: “Мала ти је жертва сва Србија од Дунава до мора сињега?”

Извор: kcns.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас