Панаотовић: У страху од бившег режима Монстат неће објавити резултате пописа о идентитетским питањима

Фото: Принтскрин/Информер ТВ

На данас најављеној конференцији за новинаре Монстата коју многи грађани с нестрпљењем очекују биће саопштено много тога, али не и резултати пописа о такозваним идентитетским питањима то јест о националности, вероисповести и језику. Поставља се логично и рационално питање, ако су сви подаци утврђени, дефинисани и јасни, због чега се неки данас саопштавају а неки ће остати прећутани односно сакривени од грађана и очију јавности.

Није ли било рационалније и према друштву и према грађанима коректно, или не саопштавати ништа док се не смогне храброст за суочавање са истином и стварношћу или саопштити данас све што јавност занима. Невоља лежи у томе што резултати пописа када је реч о тзв. идентитетским питањима никако не иду на руку бившем режиму, нарочито када је реч о резултатима везаним за језик којим грађани говоре, те је врх Монстата под различитим видовима формалних и неформалних притисака одлучио да купи нешто додатног времена како би се у периоду који следи евентуално вода могла замутити или део јавности за коју речени резултати неће бити пријатни, припреми за такав исход.

Након деценије и кусур интензивног друштвено-политичког инжењеринга и изразите србофобне политике која је вођена, заиста није лако суочити се са фактом да је у односу на прошли попис број грађана који се изјашњавају као Срби порастао за преко 7%, а да српским језиком говори више од половине грађана Црне Горе. Странке победнице од 30. августа морале би, независно од идеолошке профилације, да учине све да се спрече евентуалне манипулације и да јавност не сазна истину о подацима утврђеним након што су сви захтеви опозиције о контроли прихваћени!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас