Петковић: Из Приштине прете ратом, полиција малтретира Србе, међународна заједница ћути

Petkovic

Директор Канцеларије за Косово и Метохоију Петар Петковић оценио је јуче да би „приштинске претње ратом на Балкану” морале да упале црвени аларм на Западу. Петковић је, реагујући на изјаву председника косовске скупштине Глаука Коњуфце да постоји ризик од избијања новог рата на Балкану после напада у Бањској, оптужио Приштину да не престаје са ратнохушкачком реториком и призивањем сукоба, док, како је навео, међународна заједница ћути.

„Ниједном из Приштине нису поменули дијалог, али зато не прође дан да не говоре о рату док њихова злочиначка полиција малтретира Србе!

Случајно? Не бих рекао”, навео је Петковић на друштвеној мрежи „Икс”, пренео је Танјуг. Он је нагласио да то није пут за деескалацију нити нормализацију односа.

„То није пут за деескалацију, нити нормализацију односа и приштинске претње ратом на Балкану морале би да упале црвени аларм на Западу, колико год подржавали своје чедо!”, закључио је Петковић. Коњуфца је раније за Дојче веле на албанском језику рекао да постоји ризик да се после напада Србије у Бањској сукоб прошири и избије нови рат на Балкану.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас