ПЕТКОВИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Десетине рањених у Митровици – Вучић у 15 часова разговара са Србима са КиМ

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Petkovic, kancelarija za KIM
ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију обратио се поводом упада полиције лажне државе Косово и специјалаца РОСУ у северну Косовску Митровицу.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обратио се на ванредној конференцији за медије поводом нереда на КиМ.

– Припадници РОСУ и КПС-а су данас напали народ, користили бојеву муницију. Све ово је масло Аљбина Куртија, који жели да се свети Србима на КиМ – рекао је Петковић.

Он је рекао да је у нередима рањен Србин Срећко Софронијевић, младић стар 36 година, и да је овим „пала прва кап српске крви“.

– Имамо на десетине рањених, и због тога је председник Александар Вучић хитно отишао у Рашку, где ће у 15 часова у касарни имати састанак са Србима са КиМ.

Указао је да је ово „седми пут да припадници РОСУ, до зуба наоружани, упадају на север КиМ и сукобљавају се са голоруким српским народом“.

Показујући слике заплењених паковања сокова и чоколадица, упитао је да ли је то кријумчарење робе због које Росу упада са оклопним возилима на север Косова и Метохије и ствара једно готово ратно стање.

Навео је да су Росу кренуле ка техничкој школи у Косовској Митровици, али да је храбри голоруки српски народ успео да одбрани тај део Косовске Митровице и отера припаднике Росу, који су се онда повукли у базу Белведере у јужном делу Митровице.

– Такође, наши људи окупљени у Звечану успели су под рафалима које су трпели да отерају Росу из центра Звечана, где су упадали у магацине, у приватне куће. Они су упадали у апотеке, за њих је кријумчарење робе то што се продају лекови у апотекама – истакао је Петковић.

Када су се вратили у базу Белведере, додао је Петковић, „шест оклопних возила је поново кренуло на север Косова и Метохије“.

– И ту их је наш народ поново спречио и то код места Рударе, где је био велики окршај, тако што су јединице Росу нападале и бојевом муницијом – навео је директор Канцеларије за КиМ.

Аљбин Курти жели да изазове кризу и освоји север, оценио је он.

– Позивам Кфор и међународну заједницу да реагују и зауставе лудило Аљбина Куртија. Ако Кфор није способан да реагује и заштити српски народ, има ко ће – поручио је Петковић.

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share on facebook
Share on vk
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Најновије

Запрати нас