Петковић: Србију са нацистичком Немачком пореди човек из народа који је имао СС дивизију

Petkovic

Апсурдно је да Србију са Немачком између два рата пореди припадник народа који је имао сопствену СС дивизију „Скендербег“, те фашистичку милицију Бали комбетар, и чије је национално питање у Другом светском рату решавано управо кроз фашистички концепт „Велике Албаније“, којем је Kурти и данас слепо привржен, стиже одмах реакција Петра Петковића на данашњи текст у британском Телеграфу.

„Kуртијево фалсификовање историје је увредљиво за све жртве фашизма и нацизма страдале од ножа албанских шовиниста у Другом светском рату, а жртве су били највише Срби“, каже директор Kанцеларије за KиМ.

„Србија прети да изазове трећи Балкански рат“, а Александар Вучић се понаша попут „Немачке између светских ратова“, док га охрабрује Владимир Путин – пише данашњи британски Телеграф у дужем тексту о Kосову, цитирајући косовског премијера Аљбина Kуртија у разговору за овај лист.

Kурти у серији тешки оптужби на рачун српског председника износи и то да уколико га западне владе „не буду схватиле озбиљно“, косовска и босанскохерцеговачка криза би могле да ескалирају.

„Уместо што му се поклања простор за фантазмагорије и тираде против Србије, ваљало би да сви обрате пажњу на Kуртијево понашање пре него што начини озбиљну штету. Аљбин Kурти је, и то свет мора да схвати, опасан човек, а његов чудан унутрашњи свет није само феномен по себи, већ је и озбиљна безбедносна претња,“ сада упозорава Петковић.

Након што га је у септембру прогласио „психопатом“ и „лудаком“, Петковић сада има новиј речник:

„Идеолошки кентаур Аљбин Kурти успео је да помири своју марксистичко-лењинистичку прошлост са великоалбанским фашистичким програмима својих предака, и забрињавајуће је то што је простор за интервју добио у једном угледном британском политичком медију“.

„Међутим, и Албанци на Kосову и Метохији полако схватају да је Kурти авет прошлости, што потврђују и резултати недавно одржаних локалних избора, али то изгледа и даље не схватају они на Западу који га промовишу као демократу и миротворца, иако све чињенице говоре супротно.

Kад смо већ у сфери историјских паралела, наводи даље Петковић, нико у региону не личи на „нацистичке јуришнике“ из међуратног времена колико специјалне јединице косовске полиције, које „систематски раде на застрашивању и терорисању голоруког српског народа у нашој јужној покрајини“.

Невероватно је да Kуртијев фалсификаторски монолог није наишао на потпитања и да није био суочен са чињеницама које злонамерно прећуткује, Петковић је дао и опаску на рачун текста у Телеграфу.

Коссев

Оригинални чланак из Дејли Телеграфа можете прочитати ОВДЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас