„Пилот на један дан“: Аеро-клуб Ваљево и Министарство одбране поново бесплатно мотивишу младе да постану пилоти

Screenshot_577

Аеро-клуб Ваљево организоваће једнодневну едукацију са информативним летом у школској једрилици Бланик како би, како кажу, младим људима приближили ваздухопловство као спорт и занимање.

Пројекат, назван „Пилот на један дан“ биће реализован у сарадњи са Министарством одбране и њиховом Управом за стандард и ветеране.

– Циљ пријекта је да полазници на спортском аеродрому Дивци прођу једнодневну едукацију са информативним летом у школској једрилици Бланик Л13.

Позивају се деца и млади узраста од навршених 14 до 25 година да попуне пријаву у формулару или пошаљу пријаву на адресу aeroklubvaljevo@gmail.com.

Уз пријаву доставити кратку биографију кандидата и мотивационо писмо за избор на конкурс, уплатити чланарину придруженог члана клуба у износу од 600 динара. Рок за пријаву је 02.11.2023. године. Kандидати који буду изабрани биће обавештени о датуму почетка реализације пројекта. За кандидате млађе од 18 година неопходна је сагласност оба родитеља оверена код нотара. – саопштили су из аеро-клуба Ваљево.

„Пилот на један дан“ још један је у низу сличних пројеката које финансира Министарство одбране Србије. Тако је претпрошле године такође на аеродрому Дивци реализован пројекат „Буђење ваздухопловног једриличарства у Србији“, прошле године су покренути пројекат „Придружи се ваздухопловству 2022“. као и „Бићу пилот“ у Нишу.

tangosix.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас