Пише Драган Ђилас: Како сам се одрекао кума због америчке визе

Foto: Screenshot Youtube

Аристотел је рекао да му је драг Платон, али му је истина дража. Драган Вучићевић је од првог дана када је направио Информер узео као идеју водиљу ову реченицу мало је променивши. У верзији Информера ова Аристотелова мудрост гласи: „Драга ми је истина, али Вучић и СНС су ми дражи“. Тако је држећи се те пароле Инфомер објавио текст како нисам и нећу добити америчку визу док се не одрекнем Млађана Ђорђевића, коме сам био кум на венчању.

Зарад истине, морам да кажем да сам визу коју добијам на десет година, обновио пре неколико месеци (претходна је истекла крајем 2022.) и да читаоцима Нова.рс пренесем како је тај процес изгледао.

Амерички конзул ( у даљем тексту Конзул): Добар дан

Ја, кум Млађана Ђорђевића (у даљем тексту Ја): Добар дан

Конзул: Са Вашим захтевом је све у реду, али да бисте добили визу морате да се одрекнете кума Млађана Ђ.

Ја: Ја сам на венчању био стари сват, то јест други сведок. Нисам баш био кум.

Конзул: Код нас у Америци не постоји тај стари сват, али постоји реченица да кум није дугме, тако да ако хоћете визу…

Ја: Добро, није проблем да се одрекнем не кума већ свакога да бих добио америчку визу. Шта бих уопште у животу радио без америчке визе и огромне подршке коју Америка већ деценију даје српској опозицији, константно критикујући српски недемократски режим. Кажите ми само како то да урадим.

Конзул: Имамо ми формулар (Ренунциатион оф а годфатхер форм). Направили смо га када је Вучић почео да иде у Америку, тамо негде 2008. године па је морао да се одрекне кума Војислава Шешеља. После смо га користили и за одрицање од партијских сарадника и пријатеља и сад га званично зовемо: Ренунциатион оф а годфатхер&фриендс форм.

Рецимо када је Дачић хтео визу, па је морао да се одрекне Милошевића. Ускоро ће и Жељко Митровић морати да га попуни због кума Вулина.

Ја: Одлично. Али зашто три примерка?

Конзул: Па у вашој традицији је да три пута изговорите: „Одричем се“ (ђавола) па смо желели да вас испоштујемо

И тако попуних „форм“ и добих визу. Све остало је историја…

Извор: nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас