Полицијски претреси: Нађени бирачки спискови, копије личних карата, изборни материјал…

Foto: Uprava policije

Полицији и тужилаштву у Бијелом Пољу пријављено да су непознате особе покушале да узму личне карте од корисника тамошњег Дома старих и других особа.

Полиција је у више градова спровела акције на откривању и спрјечавању злоупотреба у сусрет предсједничким изборима у недјељу, речено је „Вијестима“ незванично из Управе полиције.

Претресано је више локација, а ради се на прикупљању доказа и изјава особа за које су постојале информације да су починиле кривична дјела.

Подгоричка полиција је у једном од претреса нашла изборни материјал са именима и ознакама, док су у другом пронашли бирачке спискове и копије личних карата, речено је „Вијестима“ незванично из полиције. О свему је обавијештено и тужилаштво.

Такође, полицији и тужилаштву у Бијелом Пољу је пријављено да су непознате особе покушале да узму личне карте од корисника тамошњег Дома старих и других особа, како би их спријечили да гласају у недјељу.

УП: Учесници избора да се придржавају закона

Из Управе полиције су се званично огласили вечерас око 20.30, рекавши да су, у сарадњи са тужилаштвима, предузели „низ мјера и радњи у цију откривања и спречавања вршења кривичних дјела против изборних права“.

„Полицијски службеници су на територији више црногорских градова спровели активности на откривању и спречавању потенцијалних кривичних дјела у вези злоупотребе изборног процеса на предсједничким изборима у Црној Гори, те су извршени претреси на више локација ради обезбјеђења материјалних и других доказа, прикупљена обавјештења од више лица за која су постојале оперативне информације да врше кривична дјела из области дјела против изборних права“, саопштено је из полиције.

Подгоричка полиција је обавила претресе на шест локација. „На једној је пронађен изборни материјал са именима лица и одређеним ознакама, док су на другој пронађени бирачки спискови и копије личних карата. У односу на ова два предмета у току је комуникација са надлежним државним тужилаштвом.

„Полиција у Бијелом Пољу заједно са тужилаштвом предузима активности поводом пријаве да су непозната лица покушала да узму личну карту од једног корисника Дома старих у Бијелом Пољу и других лица са циљем онемогућавања гласања на предсједничким изборима“, додаје се у саопштењу.

Поручили су да ће полиција наставити са предузимањем ових активности како би се спријечиле злоупотребе изборног процеса и процесуирали сви евентуални починиоци кривичних дјела.

„Управа полиције апелује на све учеснике изборног процеса да се придржавају закона и на тај начин допринесу демократским условима за одржавање слободних предсједничких избора. Такође, упозоравамо да ће сва лица, без изузетка, за која се утврди да су извршила кривична дјела из области дјела против изборних права бити процесурина у складу са законом“, закључује се у саопштењу.

Извор: vijesti.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас