Порука подршке Грка са Зејтинлика: „Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже“

Printscreen

Председник Матице Грка у Србији проф. др Христос Алексопулос посетио је Српско војничко гробље Зејтинлик у Солуну и поручио да је Грчки народ увек био, јесте и остаће уз Србе.

“Стојећи на овом светом месту, осећам одговорност, али и велику трему да ли ћу пронаћи праве речи које ће бити достојне величине никад неумрлих српских хероја који су своје животе положили на олтар слободе“, навео је Алексопулкос у саопштењу.

Он је додао да, када неко помене страдале Србе на Солунском фронту, свако треба мирно стати и ћутати из поштовања према племенитим див-јунацима који су у мукама умрли да би ми живели.

„Али данас ћу из срца да кажем: Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже! Ударају на Србе са свих страна, на Косову и Метохији, у Републици Српској и Црној Гори! Нападају, али не би нападали да су Срби слаби, не би дирали српско име и презиме да им оно не смета“, истакао је Алексопулос.

Он је напоменуо да подржава праведну борбу Срба за опстанак на својим вековним огњиштима на Косову и Метохији, да подржава лавовску борбу председника Републике Српске Милорада Додика који храбро стоји на бранику српске земље са леве стране Дрине, као и борбу Срба у Црној Гори за легитимна политичка права која им с обзиром на њихов број у тој држави апсолутно припадају.

„Када могу Албанци у Северној Македонији да буду министри и то важних ресора, а којих има мање по бројности него Срба у Црној Гори, зашто смета да Срби уђу у владу на својој вековној земљи старој Зети Немањића? Пружам пријатељску подршку Милану Кнежевићу и његовим саборцима да истрају и не одустану од онога што им с правом припада. Ово гробље је симбол слободе и надљудског напора генерације Срба која је у Грчкој нашла уточиште и дом док не ослободи кућу и огњиште. Грчки народ је уз вас, браћо!“ поручио је Алексопулос са Зејтинлика.

Извор: Taнјuг/Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас