ПОУЧНА ПРИЧА! Живот постоји и ван друштвених мрежа

Фото: Скриншот Јутјуб

“Пре неколико дана, док сам био на базену, видио сам младу маму и њену ћеркицу како улазе у базен одевене у врло лепе купаће костиме.

Мама, са својом уредном косом, провела је првих неколико минута гласно разговарајући на телефон с пријатељицом док је њенс кћи стајала чекајући да уђе у базен.

Мама је прекинула телефонски разговор и наставила разбацивати играчке за базен и крему за сунчање на одговарајући ручник.

Затим, након што је пронашла прави кут и право светло, мама је извадила телефон и снимила неколико селфија са својом кћери.

Девојчица је поново затражила да уђе у базен. Мама је рекла да причека, па наставила да снима а затим је поставила своју кћер испред базена, затим ушла у базен, а затим изашла из базена.

Девојчица се широко насмешила баш онако како јој је мајка рекла. Када је завршила са фотографирањем мајка јој је рекла да се сада може играти.

Девојчица је пливала пар минута.

Мама је са свог телефона поново назвала пријатељицу и започела нови разговор док је њену девојчица љубазно и већ ко зна који пута питала:

“Мама, можеш ли са мном у воду, молим те?”

Била је игнорирана.

„Мама, хоћеш ли се доћи играти са мном?“ Питала је још 4 пута.

Мама ју је погледала, али није поклопила слушалицу. Након 10 минута мама је завршила с позивом, узела крему за сунчање која се никада није нанела, играчке за воду које нису ни дотакле воду, а затим своју кћер и напустила базен.

Неко време сам касније седео тамо размишљајући о ономе чему сам сведочио. Замишљао сам како су фотографије које је снимила савршено уређене и објављене на друштвеним мрежама с натписом попут „Време за базен с мојом девојчицом!

Негде ће друга мама бити код куће са својом децом, кућа у нереду због њене игре, њена коса бунтовна, прљаво рубље на све стране, са дететом у наручју које је слинаво или умазано маслацем од кикирикија.

Биће уморна јер је провела дан кувајући, негујући, чистећи и играјући се са својом децом.

Она ће погледати ту слику и успоредити се са савршеном мамом у базену.

Кривица ће ти шапнути на уво:
„Ниси довољно добра…“
„Не изгледаш као она мама у базену…“
“Немаш новаца за купњу таквих скупих купаћих костима и немаш времена стварати успомене попут ње”… и та ће млада мама поверовати у то. Осећаће се као неуспех. Никада неће сазнати да је начин на који је провела тај дан, у очима њене деце био далеко бољи од оне „савршене маме“ у базену.

Оно што видимо на друштвеним мрежама није увек стварно.

Понекад и често све је чиста лаж.

То је инсценирано и филтрирано, то је лажно. Упамтите то.

Понекад видимо апсолутно прекрасне фотографије с одмора и прекрасне домове и свеже исфенирану косу, али то је само ЈЕДАН тренутак. Тренутак који је већином лажан.

Драге маме немојте се успоређивати.
Ти си довољна, вредна, успешна, и најбоља мама своме детету и породици!
Неверојатни сте, а најбољи дио је то што сте СТВАРНИ!
Твоја прљава плажа, твоја неуредна кућа и твоја сретна деца су стварни и доказ су да то радиш како треба!”

– ✍🏼 Јен Флинт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас