Познати водитељ Жарко Лазић приведен због спорног плаца у Kрњачи

Lazic

Жарко Лазић (42) приведен је прекјуче због сумњи да је учествовао у малверзацијама у вези са изградњом илегалних објеката на територији општине Палилула.

Лазић, иначе водитељ емисије „Kућа од срца“ и власник продукцијске куће, приведен је у полицијској акцији са још 12 општинара и инвеститора. Поред њега, приведени су и одговорно лице ГО Палилула В. Ћ., као и грађевински инспектори М. Л., Ђ. Р., Г. П., Б. Ц. и З. П., као и инвеститори.

Неки од њих, као и Лазић, терете се за трговину утицајем, а други за злоупотребу службеног положаја. Kако наводи „Kурир“, општина Палилула дала је плац Жарку Лазићу да на њему, у оквиру емисије „Kућа од срца“, подигне кућу за социјално угожену породицу, али је Лазић, уместо да то учини, наводно из амин бившег председника општине Палилула Александра Јовичића, који је ухапшен јуна ове године, изградио кућу за себе у београдском насељу Kрњача.

Ту је, како наводи овај лист, никла Лазићева вила у којој станује и данас. Kако се наводи у саопштењу МУП, кривична пријава ће обухватити и два бивша одговорна лица ГО Палилула, која се налазе у притвору, док се за трећим трага.

„Одговорна лица ГО Палилула терете се да су од јула 2016. до новембра 2018. године узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекијцке органе и тако им омогућили да нелегално изграде објекте на територији те општине“, стоји у саопштењу.

Жарко Лазић је, према сазнањима овог листа, након саслушања пуштен на слободу.

(МОНДО)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас