Предсједник компаније „Боксит“ Рајко Дукић: Ко се не вакцинише лети са посла

Рајко Дукић, Боксит

Дукић, који је познат по „обавезујућим инструкцијама“ радницима, јуче је донио нову инструкцију у којој је, поред обавезног ношења маски, дезинфекције, избјегавања скупова, наредио и да се вакцинишу.

„Лица која евентуално нису вакцинисана обавезна су да то ураде, изузев уколико постоје здравствени разлози да не могу да се вакцинишу. Лица која нису вакцинисана, а то не ураде у најкраћем могућем року, биће искључена из радног процеса. Препоручује се трећа вакцина, када буде омогућено да је запослени приме“, навео је у наредби Рајко Дукић.

У наредби се истиче да је, с обзиром на то да расте број обољелих од корона вируса, ради заштите здравља и имовине, обавезно ношење заштитних маски у аутобусима, робној кући, мотелу и другим радним и производним објектима, гђе је присутан већи број запослених.

Од радника тражи и да избјегавају веће скупове, „уколико нису организовани примјеном пуних мјера заштите присутних лица“.

„У случају појаве било каквих симптома, који карактеришу корону, хитно се треба јавити у Медицински центар“, закључује Дукић.

Подсјећамо, Рајко Дукић је раније запосленима у компанији наметнуо обавезу да 30 одсто плате троше у оквиру групације. У супротном, кажњавао их је тако што им је тај износ незаконито одбијао од плате. Након што и поред тога није могао натјерати раднике да њему остављају своју плату, одлучио је да прода робну кућу која је била у власништву компаније, а као разлог продаје је навео то што радници у њој нису трошили онолико колико је он планирао.

Поред тога, Дукић је наредио радницима и да своје аутомобиле и имовину осигуравају у „Дрина осигурању“, чији је „Боксит“ један од сувласника.

(Capital)

БН портал 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас