Преминуо глумац Џон Чалис, легендарни Бојси из серије „Мућке”

(Фото Википедија)

ЛОНДОН – Британски глумац Џон Чалис, популарни Бојси из серије „Мућке”, преминуо је данас у 80-ој години.

Његова породица је саопштила да је умро „мирно у сну, након дуге борбе са канцером”, преноси Би-Би-Си.

„Заувек ће бити вољен као Бојси и јер је оставио велико наслеђе у свом послу које ће наставити да нам причињава задовољство и мами осмехе још дуго година”, навела је његова породица, јавља Бета.

Он је неколико пута посећивао Београд, а пре месец дана је објављено да је поднео захтев за добијање српског држављанства.

Чалис је глумио у више од 70 телевизијских серија, седам филмова и неколико радио-драма. Имао је значајне улоге и у лондонским и њујоршким позориштима, али је најпознатији по лику Теренса Обрија Бојсија у британској серији Мућке.

Дел Бој: Тешко ми је да размишљам о свету без Бојсија

ЛОНДОН – Енглески глумац сер Дејвид Џејсон, најпознатији по улози Дел Боја у серији „Мућке” упутио је саучешће породици због смрти колеге Џона Чалиса и поручио да му је тешко да размишља о свету без њега.

У саопштењу које је објавио на Твитер налогу „Мућки”, Џејсон је рекао да је Чалис, који је тумачио улогу Бојсија у „Мућкама”, био диван човек, одличан глумац и његов пријатељ више од 40 година.

„Тако тужне вести”, навео је Џејсон и упутио саучешће породици у овако „невероватно тужно време”, преноси Танјуг.

Чалис је преминуо данас у 79. години, а његова је породица саопштила да је умро мирно у сну, после дуге борбе са раком.

Весић: Бојси ће добити улицу у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће једна улица у Београду понети име британског глумца Џона Чалиса, популарног Бојсија из серије „Мућке”, који је преминуо данас у 80-ој години.

Како преноси Беоинфо, Весић је навео да ће се то десити за трећу годишњицу његове смрти.

„То је једини начин да се одужимо човеку који је волео нашу земљу и који је волео наш град. То је радио апсолутно без икаквог интереса”, рекао је Весић.

Домаћи медији су пре месец дана објавили да је Чалис поднео захтев за добијање српског држављанства, а Весић је рекао да је одлука о томе требало да буде донета током наредне недеље.

„На крају се испоставило да му је то била последња жеља”, казао је заменик градоначелника Београда, јавља Бета.

Чалисова породица је данас саопштила да је он умро „мирно у сну, након дуге борбе са канцером”, преноси Би-Би-Си.

„Заувек ће бити вољен као Бојси и јер је оставио велико наслеђе у свом послу које ће наставити да нам причињава задовољство и мами осмехе још дуго година”, навела је његова породица.

Чалис је глумио у више од 70 телевизијских серија, седам филмова и неколико радио-драма.

Имао је значајне улоге и у лондонским и њујоршким позориштима, али је најпознатији по лику Теренса Обрија Бојсија у британској серији „Мућке”.

www.politika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Најновије

Запрати нас